Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιτσιόρλας: Υπάρχει δυνατότητα για προοδευτική συνταγματική αναθεώρηση

Πιτσιόρλας: Υπάρχει δυνατότητα για προοδευτική συνταγματική αναθεώρηση

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τονίζει την ανάγκη ενός σχεδίου ανασυγκρότησης από συνασπισμό πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια

Την πεποίθηση ότι μπορεί να διαμορφωθεί στην παρούσα Βουλή ο συσχετισμός για να ανοίξει η διαδικασία μιας ουσιαστικής συνταγματικής αναθεώρησης σε προοδευτική κατεύθυνση και ότι θα υπάρξουν εκείνες οι πολιτικές επιλογές που θα επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη διατυπώνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας στη συνέντευξη που ακολουθεί. Κατηγορεί τη ΝΔ ότι επειδή βλέπει τη δυνατότητα πλειοψηφίας για προοδευτική αναθεώρηση αντιδρά αρνητικά, αλλά «από μόνη της δεν έχει τη δύναμη να την ανακόψει». Ο κ. Πιτσιόρλας θωρεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα ενός σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας από έναν συνασπισμό πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ενώ για την πορεία των επενδύσεων κρούει εμμέσως τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή «χρειαζόμαστε πολλές επενδύσεις σε λίγο χρόνο».

Πρόσφατα είχατε πει στη Βουλή ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα». Μήπως το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν είναι και τόσο καθαρό τελικά;
«Στόχος της κυβέρνησης είναι τον Αύγουστο να κλείσει οριστικά ο κύκλος των μνημονίων και η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της χωρίς την ανάγκη για βοήθεια στη χρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας. Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο πρέπει:
-Να υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις του προγράμματος προκειμένου να μπορούμε να αξιώσουμε και την τήρηση των δεσμεύσεων της άλλης πλευράς ως προς τη ρύθμιση του χρέους.
-Να πείσουμε τους εταίρους μας ότι η έξοδος από το Μνημόνιο δεν σημαίνει επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος και ότι η Ελλάδα θα εισέλθει σε μια περίοδο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης, συνεχίζοντας τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στη βάση ενός δικού μας προγράμματος.
Προφανώς όλα αυτά σημαίνουν ότι βρισκόμαστε σε μια δυναμική διαπραγμάτευση στην οποία πρέπει να διεκδικήσουμε το maximum του στόχου που έχουμε θέσει».

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024