Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν αγαπάς κάτι τόσο ανάποδο

Όταν αγαπάς κάτι τόσο ανάποδο

Γιατί άραγε μια αλάνα, δυο πέτρες και μια μπάλα μπορούν να μετατρέψουν σε παράδεισο την απόλυτη φτώχεια, κοντά σε μια φαβέλα του Ρίο ή στις παραγκουπόλεις της Λα Παζ;

Τι είναι τελικά το ποδόσφαιρο και καταφέρνει να κυριεύσει τα συναισθήματα των ανθρώπων σε κάθε άκρια του κόσμου; Ποιος Δρυίδης άραγε να έβαλε στο τόπι το φίλτρο που τρελαίνει τον κόσμο; Γιατί άραγε μια αλάνα, δυο πέτρες και μια μπάλα μπορούν να μετατρέψουν σε παράδεισο την απόλυτη φτώχεια, κοντά σε μια φαβέλα του Ρίο ή στις παραγκουπόλεις της Λα Παζ;

Οι δονήσεις των ιστών μας, η εναλλαγή των συναισθημάτων και η αίσθηση υπεροχής που μπορεί να χαρίσει το ποδόσφαιρο στον άνθρωπο είναι στοιχεία που μετατρέπουν τον βασιλιά των σπορ σε καλλιτεχνική δημιουργία. Μια δημιουργία που έχει το μοναδικό προνόμιο να απευθύνεται σε όλους για έναν πολύ απλό λόγο. Καθένας από μας μπορεί να είναι οπαδός, παίκτης, προπονητής, διαιτητής. Και το κυριότερο, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο όταν το σφύριγμα δίνει το σύνθημα για να ξεκινήσει η μάχη των αισθήσεων. Μια δημιουργία μοναδική, μια αυθεντική έμπνευση της στιγμής. Μια πινελιά από το χέρι του Πικάσο ή του Μοντιλιάνι.

Πως αλλιώς άραγε να χαρακτηρίσει κάποιος το γκολ που πέτυχε ο Κριστιάνο στο Τορίνο κόντρα στην Γιουβέντους; Κι όμως είναι δυνατόν να αγαπήσεις κάτι τόσο ανάποδο! Ανάποδο σαν το ψαλίδι του Πορτογάλου σούπερ σταρ των μερένχες, το οποίο κυριαρχεί σε κάθε ιστοσελίδα του κόσμου. Αμέτρητα βίντεο, εκατομμύρια αναφορές. Και likes και ξανά μανά share μέσα από τον διαδικτυακό κόσμο, προκειμένου να προωθηθεί η απόλυτη ομορφιά. Ο λόγος που λατρεύει ο κόσμος το ποδόσφαιρο είναι απλός. Στο χορτάρι των γηπέδων και παλιότερα στο χώμα, όλα μπορούν να πάρουν μορφή. Όνειρα, στόχοι, επιθυμίες ή αν προτιμάτε η κάψα του καθενός.

Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ δεν μπορεί να μην «θαύμασε» κοιτώντας από τον Παράδεισο την παράσταση που έδωσε ο Πορτογάλος σε μια αρένα του ιταλικού βορρά. Η χορευτική κίνηση του CR7 δημιούργησε έναν μοναδικό καμβά που θα έχει περίοπτη θέση σε κάθε ποδοσφαιρική κουβέντα για τα επόμενα 200 χρόνια. Κι εδώ δεν χωρούν οπαδισμοί. Δεν υπάρχουν διλήμματα τύπου Μέσι ή Ρονάλντο.

Είναι βέβαιο πως ακόμα και ο πρώτος θα ανασηκώθηκε από τον αναπαυτικό του καναπέ, βλέποντας τι έβαλε ο άνθρωπος. Είναι το γκολ που θα μείνει στην ιστορία όπως έχει μείνει η μυθική ντρίπλα του Πελέ στον Μαζούρκεβιτς χωρίς να αγγίξει μπάλα, στο Μουντιάλ του 1970. Είναι αυτές οι στιγμές που ο Δρυίδης πετάει την μπάλα μέσα στην χύτρα για να βρεθεί πεδίο σύγκλισης του κόμικ με την πραγματικότητα. Κι όλοι αυτοί που αγαπάμε το ποδόσφαιρο συναντηθήκαμε χθες βράδυ στην αρένα του Τορίνο. Το ποδόσφαιρο είναι πιο όμορφο Κριστιάνο από χθες βράδυ.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024