Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αnd the Oscargoes to... Kobe Bryant!

Αnd the Oscargoes to… Kobe Bryant!

Μια ξεχωριστή διάκριση για τον «Black Mamba» του μπάσκετ που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία μικρού μήκους «My Dear Basketball»

Ξημερώματα Δευτέρας ο «Black Mamba» ξαναβγήκε από τη φωλιά του και δάγκωσε όχι πλέον τους αντιπάλους του στο γήπεδο, αλλά την κριτική επιτροπή των βραβείων Οσκαρ και το φιλοθέαμον κοινό, που τον αποθέωσε για πολλοστή φορά.

Οι τιμές και τα προσήκοντα δεν αποδόθηκαν στον αρτίστα των γηπέδων, αλλά στον νεόκοπο ιεροφάντη της έβδομης τέχνης, μάλιστα και τα δυο ταλέντα του έτυχε να τα ξεδιπλώσει στο Ηollywood, είτε με τη φανέλα των Λέικερς είτε με σμόκιν πάνω στη σκηνή του Dolby Theatre!

Το διαρκείας πέντε λεπτών «Μy Dear Basketball» απέσπασε το Οσκαρ στην κατηγορία των ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους και ο παλαίμαχος σούπερ σταρ του ΝΒΑ δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει σπουδαιότερο από τις ων ουκ έστιν αριθμός διακρίσεις του. «Το ορκίζομαι αυτό, άλλωστε πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό τίτλο από αυτούς που είχα συνηθίσει να κατακτώ.

Κάποιοι μου έλεγαν πως όταν αποσύρθηκα θα πάθαινα κατάθλιψη και θα ήθελα να ξαναγυρίσω στα γήπεδα, αλλά εγώ είμαι εδώ, απολαμβάνω τη στιγμή και συνειδητοποιώ ότι πέτυχα κάτι παραπάνω από το να βγάζω τον σκασμό και να ντριμπλάρω με την μπάλα»!

Η αναφορά στο «shut up and dribble» κάθε άλλο παρά τυχαία υπήρξε και ουσιαστικά αποτελεί την απάντηση του Μπράιαντ στην καυστική κριτική που δέχθηκε τις προάλλες ο ΛεΜπρον Τζέιμς, επειδή συχνά πυκνά βγαίνει δημοσίως και σχολιάζει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Πέντε χρυσά δαχτυλίδια πρωταθλητή. Ενα βραβείο MVP της σεζόν και δύο σε σειρές τελικών. Δύο τίτλοι πρώτου σκόρερ. Εντεκα επιλογές στην κορυφαία πεντάδα και εννέα στην καλύτερη αμυντική. Δεκαοκτώ συμμετοχές και τέσσερα βραβεία MVP σε All Star Games. Αυτά και άλλα πολλά παράσημα κοσμούν το παλμαρέ του σαραντάχρονου ξωμάχου του μπάσκετ, ο οποίος από χθες κραδαίνει και επιδεικνύει ως λάβαρο της κουλτούρας και της αξιοσύνης του και ένα χρυσούν αγαλματίδιον του θείου Οσκαρ!

Οταν κλήθηκε στη σκηνή ο Μπράιαντ πήρε μια βαθιά ανάσα και ανέβηκε ευτυχισμένος και συγκινημένος για να αφιερώσει το βραβείο στη γυναίκα του Βανέσα και στις τρεις κόρες του, εκ των οποίων η εντεκάχρονη Τζιάνα ήταν εκείνη που τον παρακίνησε να το αποτολμήσει με μια κουβέντα: «Μπαμπά, εσύ μας λες ότι πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας, γι’ αυτό λοιπόν κάνε πράξη και το δικό σου».

Η ταινία «Dear Basketball» στηρίζεται στο ποίημα το οποίο έγραψε ο Μπράιαντ και δημοσιεύθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 2015 στην ιστοσελίδα Τhe Players Tribune, όπου ανακοίνωνε την απόφασή του να αποσυρθεί και εξιστορούσε την αγάπη, την εξάρτηση και την αφοσίωσή του στο μπάσκετ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024