Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020
LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Κοροναϊός: Λεπτό προς λεπτό στο in.gr η εξάπλωση παγκοσμίως
VOULI

To πρόγραμμα για τις 3/8/2020

06:00 Επανάληψη Προγράμματος Επανάληψη
Παρακολουθήστε πρόγραμμα σε επανάληψη.
09:00 Είμαι ένας Κρητικός Ντοκιμαντέρ
Μια επιστροφή στις ρίζες ενός ελληνοαμερικανού κρητικής καταγωγής.
10:00 Εκπαιδευτική Τηλεόραση Ειδικό
Επεισόδιο: Η διατροφή μας. Μια σειρά από μορφωτικές και εκπαιδευτικές εκπομπές που αποτελεί μια εναλλακτική, οπτικοακουστική εκπαιδευτική πρόταση και απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.
11:00 Έλληνες Αειναύτες Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Παύλος Ιωαννίδης: Από το ΕΑΜ στον Ωνάση. Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2015. H ιστορία, η παράδοση και η εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας, οι άνθρωποι που την διαμόρφωσαν, οι τόποι που πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξή της, οι λόγοι και οι αιτίες που την οδήγησαν στην πρωτοκαθεδρία της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.
12:00 Κοινοβουλευτικές Ιστορίες Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Η Πολιτική στον ελληνικό κινηματογράφο. Τεκμηριωμένα γεγονότα της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους ως σήμερα, που διαδραματίστηκαν στο χώρο του Κοινοβουλίου. Παρουσίαση: Τάκης Κάμπρας. Παραγωγή: Βουλή - Τηλεόραση 2016.
12:30 Οι Κοινοβουλευτικοί Διαμορφωτές της Σύγχρονης Ελλάδας Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Παναγιώτης Κανελλόπουλος - Ένας Ιδεαλιστής στην Πολιτική. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος (1902-1986), μεταδεκεμβριανός και προαπριλιακός πρωθυπουργός επί ελάχιστες εβδομάδες, σφράγισε με την παρουσία την Ιστορία της Ελλάδας. Υπήρξε ένα από τα λαμπρότερα πνεύματα της εποχής του.
13:30 Μαγικός Φανός Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Κωνσταντής Φραγκόπουλος. Σημαντικοί Έλληνες μιλούν για τη σχέση τους με τις τέχνες, τα γράμματα και τον αθλητισμό.
14:00 Τετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου - 1ος Κύκλος Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Λεωνίδας Ιασωνίδης - Η εγκατάσταση των προσφύγων. Σειρά εκπομπών βασισμένη στην ομώνυμη έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Παρουσιάζονται και σχολιάζονται σημαντικές ομιλίες Ελλήνων πολιτικών της νεώτερης ιστορίας μας.
15:00 Βιβλιοβούλιο Ενημέρωση
Επεισόδιο: Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Μια παρεμβατική εκπομπή που δίνει έμφαση στην επικαιρότητα του βιβλίου προσεγγίζοντάς το με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Συγγραφείς μιλούν στον Μανώλη Πιμπλή για τα τελευταία τους βιβλία αλλά και για τις αντιλήψεις τους για τον κόσμο.
16:00 Αστικό Τοπίο Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Πολυκατοικία στο Μετς. Έργο του Γ. Θεοδοσόπουλου, στο Μετς. Μια πολυκατοικία σε μια ιστορική συνοικία, με συγκεκριμένο τύπο λαϊκών κατοικιών, μπορεί να ακολουθήσει τον αστικό ιστό, να ενταχθεί σε αυτόν και εν τέλει, να διαφοροποιηθεί.
17:00 Ο Λόγος της Γραφής - 2ος Κύκλος Ψυχαγωγία
Επεισόδιο: Θανάσης Τριαρίδης. Σειρά ντοκιμαντέρ για το βιβλίο και την ανάγνωση, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα διαχρονικό λογοτεχνικό αρχείο Ελλήνων πεζογράφων και ποιητών.
18:00 Από το Μικρό στο Μεγάλο Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: 1. Σώτια Τσότου. Ένα αφιέρωμα στους Έλληνες γελοιογράφους που έγραψαν ιστορία. Ένα αφιέρωμα στους Έλληνες σεναριογράφους του μεταπολεμικού κινηματογράφου.
18:30 Λόγω Τέχνης Ενημέρωση
Σειρά εκπομπών που προβάλουν και αναδεικνύουν πρόσωπα και δράσεις από το χώρο του πολιτισμού. Παραγωγή: Βουλή Τηλεόραση 2016.
19:00 Ιστορίες σε Άσπρο - Μαύρο Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Walter Lassally. Ντοκιμαντέρ.
20:00 Θεατροσκόπιο Ψυχαγωγία
Μια περιήγηση στον κόσμο του Θεάτρου, στα πρόσωπα και τις παραστάσεις.
21:00 Κινηματογραφικοί Δημιουργοί Ντοκιμαντέρ
Βιογραφίες σημαντικών Ελλήνων σκηνοθετών του Κινηματογράφου.
22:00 Συνάντηση Ψυχαγωγία
Μια εκπομπή που ακολουθεί τα δημιουργικά βήματα και τις ιδέες ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών. Μια συνάντηση-αφορμή να καταθέσουν βιώματα, πρόσωπα τα οποία χαρακτηρίζουν την εποχή μας.
23:00 Το Κυνήγι του Λιονταριού με Τόξο Ντοκιμαντέρ
Από το 1957 ως το 1964, ο κορυφαίος ανθρωπολόγος και σκηνοθέτης Ζαν Ρους ταξιδεύει στην περιοχή μεταξύ Νίγηρα και Μάλι, ακολουθώντας τους κυνηγούς Σονγκάι, τους μοναδικούς της φυλής τους που έχουν το δικαίωμα να σκοτώσουν λιοντάρι.
00:30 Μουσικοί Διάλογοι Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Πέτρος Κλαμπάνης. Μουσική σειρά εκπομπών του Αλέξανδρου - Δράκου Κτιστάκη, στις οποίες σκιαγραφεί τις προσωπικότητες των μουσικών της ελληνικής τζαζ σκηνής μέσα από μια δημιουργική αλλά και βιωματική σκοπιά.
01:30 Επανάληψη Προγράμματος Επανάληψη
Παρακολουθήστε πρόγραμμα σε επανάληψη.
03:00 Επανάληψη Προγράμματος Επανάληψη
Παρακολουθήστε πρόγραμμα σε επανάληψη.