Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

The Voice: Μαραβέγιας, Μουζουράκης, Ρουβάς, Παπαρίζου κάνουν τη διαφορά

Τζένη Παπαγεωργίου Το πρώτο επεισόδιο του The Voice ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ στον ΣΚΑΪ. Το γνωστό concept που «παίζει» μεταξύ reality και τηλεπαιχνιδιού και εμφανίζεται ως talent show, πέρασε στη συχνότητα του καναλιού του Φαλήρου, αφού δεν ευοδώθηκε τελικά η «μετάβασή» του από τον ANT1 στο Star, όπως είχε αρχικά ειπωθεί. Τι συμπεράσματα βγάλαμε…Ήταν […]

Τζένη Παπαγεωργίου

Το πρώτο επεισόδιο του The Voice ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ στον ΣΚΑΪ. Το γνωστό concept που «παίζει» μεταξύ reality και τηλεπαιχνιδιού και εμφανίζεται ως talent show, πέρασε στη συχνότητα του καναλιού του Φαλήρου, αφού δεν ευοδώθηκε τελικά η «μετάβασή» του από τον ANT1 στο Star, όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Τι συμπεράσματα βγάλαμε…Ήταν ευχάριστη έκπληξη για τους τηλεθεατές η επιλογή των παρουσιαστών και coaches. Από τα μεγάλα ονόματα που κυριαρχούν στις αθηναϊκές πίστες, περάσαμε σε πιο εναλλακτικούς και low profile χαρακτήρες. Ανθρώπους αναμφισβήτητα με μεγάλο γκελ στο κοινό και δη στους νέους, οι οποίοι ωστόσο ξεφεύγουν από το κλασικό μοτίβο των celebrities που έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε σε αυτού του είδους το πρόγραμμα. Τι εννοώ;

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, παρουσιαστής του The Voice, ναι μεν έχει συνειδητά διεκδικήσει και υποστηρίξει τον ρόλο του ως παρουσιαστής σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές, όμως ο λόγος του και η ιδιότητά του ως σεναριογράφος επιτυχημένων και αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών, είναι αυτά που τον κάνουν ιδιαίτερα αποδεκτό στον τωρινό του ρόλο και μάλιστα σε ένα προϊόν προσανατολισμένου – κυρίως αλλά όχι μόνο – στο νεανικό κοινό.

Η μεγάλη έκπληξη ωστόσο προέκυψε ως προς την επιλογή των coaches! Αναμενόμενη η επιλογή του Σάκη Ρουβά, ως ένας από αυτούς, τον οποίο ωστόσο θα περίμενε κανείς ότι ένα μεγάλο κανάλι θα προόριζε ως παρουσιαστή! Το γεγονός ότι δεν επέλεξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά τον δεύτερο, σε αυτήν την περίπτωση, δείχνει πόσο ακομπλεξάριστος είναι ο επί χρόνια αγαπημένος καλλιτέχνης της νεολαίας. Ο τρόπος που έκανε την εισαγωγή της εκπομπής, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι το να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και να το αγαπάς, και η απλότητα με την οποία οπτικά παρουσιάστηκε η θέση του, ένα βίντεο που τον δείχνει σε μια τυπική μέρα δουλειάς και πρόβας, ήταν κάτι νέο για τα δεδομένα ενός show, ενός τηλεπαιχνιδιού επί της ουσίας.
Δηλώνει χαρακτηριστικά στο περιοδικό People για τον νέο του ρόλο ως coach:

«Όσο για το ρόλο του coach στο The Voice, ακουμπά ένα άλλο κομμάτι μου. Αγαπώ και στηρίζω συνειδητά τους νέους καλλιτέχνες, θυμάμαι πάντα εκείνη την περίοδο, εκείνη τη δική μου εποχή, μπαίνω στη θέση τους, στις ανησυχίες τους, ξέρω πώς είναι να είσαι καινούριος. Θέλω την επαφή με τους νέους καλλιτέχνες, θέλω να συμβάλω ουσιαστικά στα πρώτα τους βήματα, να τους δυναμώσω, να τους οδηγήσω στο να ανακαλύψουν τη δική τους «φωνή»».

Η Έλενα Παπρίζου, μοναδική γυναίκα στην παρέα των coaches – κι άλλη ανατροπή εδώ – είναι η δροσερή, ευχάριστη, κοριτσίστικη νότα της παρέας. Η σημειολογία της πρώτης της εμφάνισης είναι επίσης ενδεικτική μιας διαφορετικής προσέγγισης του show σε σχέση με τις προηγούμενες ή παρόμοιες εκδοχές του π.χ. το X-Factor. Φορά μια φόρμα και όχι μια αποκαλυπτική τουαλέτα ή ένα μοδάτο σύνολο, παρόλο που εύκολα θα μπορούσε να υποστηρίξει. Ποιο είναι το μήνυμα; Είναι σαν να μας λέει: «Είμαι εδώ σαν Έλενα και όχι σαν Παπαρίζου, είμαι εδώ για να γνωρίσω ανθρώπους στο ξεκίνημά τους, να συνυπάρξω , να επικοινωνήσω, να βοηθήσω και όχι να εντυπωσιάσω ή να κομπλεξάρω».

Η επιλογή των δύο λοιπών coaches έχει ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κωστής Μαραβέγιας, Πάνος Μουζουράκης, δύο ιδιαίτεροι καλλιτέχνες με έντονο προσωπικό αλλά και μουσικό στίγμα, δύο δημιουργοί τους οποίους γνωρίζουμε μόνο για τη δραστηριότητά τους στη μουσική, με μικρή εμπλοκή στα media αν και εξαιρετικά αγαπητοί σε αυτά. Το πιο σημαντικό: ο Μαραβέγιας στην τηλεόραση είναι οΜαραβέγιας, ο Μουζουράκης παραμένει Μουζουράκης, δεν δείχνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν παρουσιάσει ως τώρα. Με σπιρτάδα, χιούμορ, λεκτικές γκάφες ενδεχομένως και διάθεση μιας διαφορετικής έκθεσης στο διευρυμένο, μαζικό κοινό της τηλεόρασης, αποτελούν μια ομάδα περίεργα ταιριαστή, με εξαιρετική χημεία, παρότι και οι τέσσερις έρχονται από διαφορετικούς μουσικούς δρόμους. Όμως αυτή είναι και η ουσία στη μουσική, να μπορεί να παντρεύει τα αντίθετα, να σβήνει τις διαφορές, να γεφυρώνει τα χάσματα.
Ίσως αυτό να γοητεύσει το κοινό. Σίγουρα πάντως έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του. Μένει να δούμε, τι θα ακολουθήσει ως το τέλος του The Voice…

entertainment.in.gr

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024