«Η Κύπρος είναι τουρκική»: Υποβρύχια πρόκληση των Γκρίζων Λύκων στην επέτειο της εισβολής
Οι Γκρίζοι Λύκοι ανάρτησαν εικόνες από την υποβρύχια πρόκλησή τους με τουρκικές σημαίες στα νερά της Μεσογείου και το μήνυμα του Μπαχτσελί που ανέφερε ότι «Η Κύπρος είναι τουρκική».
Με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ülkü Ocakları (Γκρίζοι Λύκοι), Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, προχώρησε σε συμβολική δράση στη Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι η «ανεξαρτησία των Τουρκοκυπρίων είναι ακλόνητη» (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).
Σε ανακοίνωσή του, ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η τουρκική σημαία και η σημαία του ψευδοκράτους αποτελούν «σύμβολα της ανεξαρτησίας των Τουρκοκυπρίων και της αμετάκλητης τουρκικής παρουσίας σε αυτά τα εδάφη».
«Η Κύπρος είναι τουρκική, είναι πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει για πάντα τουρκική»
Αναφερόμενος στην 20ή Ιουλίου 1974, υποστήριξε ότι η ημέρα εκείνη «έγραψε στην ιστορία την ελευθερία και όχι την υποδούλωση των Τουρκοκυπρίων», προσθέτοντας ότι «οι ηρωικοί τούρκοι στρατιώτες απέδειξαν πως οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούσαν να καταδικαστούν σε σκλαβιά».
Μήνυμα Μπαχτσελί
Ο επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων ανέφερε επίσης ότι, στο πλαίσιο της δράσης, αναρτήθηκε μήνυμα του προέδρου του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μαζί με τουρκικές σημαίες στα νερά της Μεσογείου.
Το μήνυμα του Μπαχτσελί ανέφερε: «Η Κύπρος είναι τουρκική, είναι πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει για πάντα τουρκική».
Ο Γιλντιρίμ κατέληξε λέγοντας ότι «η παρακαταθήκη των μαρτύρων, ο δίκαιος αγώνας και η ανεξαρτησία των Τουρκοκυπρίων θα ζουν για πάντα».
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde, Ülkü Ocakları olarak Akdeniz’in derinliklerine dalarak dünyaya bir kez daha seslendik.
Şanlı bayraklarımızla birlikte Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin sözünü Akdeniz’in derinliklerinde dalgalandırdık:
“Kıbrıs Türk’tür, Türk’ün öz… pic.twitter.com/bWeUFdOmBD
— Ahmet Yiğit Yıldırım (@ayyildirim1) July 21, 2026
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442