Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου – Διερευνώνται τα αίτια

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου – Διερευνώνται τα αίτια

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 03:30, καίγοντας δέντρα και χορτολιβαδική έκταση εντός του πρώην στρατοπέδου στη Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 13 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχε μια υδροφόρα του ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό, οι πυροσβεστικές δυνάμεις οριοθέτησαν την πυρκαγιά μέσα σε μία ώρα και στη συνέχεια την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο, αποτρέποντας την επέκτασή της προς γειτονικές εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές.

Για την πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνήσει τα αίτιά της.

Thestival.gr Φωτιά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Δεν κινδύνευσαν σπίτια

Παρά την ανησυχία των κατοίκων της Πολίχνης, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους λόγω της εγγύτητας της πυρκαγιάς, δεν χρειάστηκε εκκένωση της περιοχής, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Από τη φωτιά υπέστησαν ζημιές εγκαταλελειμμένα παραπήγματα και αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονταν εντός του πρώην στρατοπέδου.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Στρατού, στον οποίο ανήκει ο χώρος του πρώην στρατοπέδου, επισημαίνοντας ότι έχουν προηγηθεί επανειλημμένες εκκλήσεις για την απομάκρυνση των ξερών χόρτων και των κλαδιών που αποτελούν εύφλεκτη ύλη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελλάδα

Τουλάχιστον 82 νεκροί από τις βροχοπτώσεις και τις φονικές πλημμύρες σε Ινδία, Πακιστάν και Αφγανιστάν

Σε επαρχίες του Αφγανιστάν και του Πακιστάν τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από τις πλημμύρες τις τελευταίες 72 ώρες

Σύνταξη

Νεκρή δίπλα στο τρακτέρ της βρέθηκε 69χρονη αγρότισσα στη Λάρισα - Τι συνέβη

Η γυναίκα είχε πάει στο κτήμα της σε χωριό στη Λάρισα και πιθανόν προσπάθησε - λόγω της ξαφνικής μπόρας - να απομακρυνθεί γρήγορα αλλά έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ, με αποτέλεσμα τη θανάσιμη πτώση της

Σύνταξη

Ένας «floor general» για τον Ολυμπιακό – Το φοβερό triple-double του Μίλερ-ΜακΙντάιρ (vids)

Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ αποκτήθηκε για να αναλάβει την οργάνωση του Ολυμπιακού, με τον Αμερικανό γκαρντ να έχει αποδείξει ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό all around παίκτη – Το απίθανο triple-double που είχε κάνει ο Αμερικανός.

Γιώργος Πανταζόγλου
Γιώργος Πανταζόγλου

Η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και των 388 καμερών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η δική μας ευθύνη ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου σχεδιασμού. Τώρα είναι η ώρα να ενεργοποιηθεί ένα ακόμη ισχυρό εργαλείο προστασίας της ανθρώπινης ζωής».

Σύνταξη
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Exit mobile version