Μια θέση στα προημιτελικά του τουρνουά στο Γκστάαντ εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε με… μία μέρα καθυστέρηση του Τζερόμ Κιμ με 2-1 σετ (4-6, 7-6, 6-7).

Ο αγώνας είχε διακοπεί την Τετάρτη (15/7) στο 5-5 του τρίτου σετ λόγω σκότους, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί την επομένη, όταν ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τελικά μια δύσκολη νίκη και πρόκριση.

Το πρώτο σετ διήρκεσε 32 λεπτά, με τους δύο τενίστες να διατηρούν το σερβίς τους στα τέσσερα πρώτα γκέιμ. Εκεί ο Στέφανος έκανε το μπρέικ και στη συνέχεια έγραψε το 4-2. Στα υπόλοιπα τέσσερα γκέιμ δεν άλλαξε κάτι και με το 6-4 ο συμπατριώτης μας έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, που κράτησε σχεδόν μία ώρα (55 λεπτά) κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν έκανε… λάθος, κρατώντας το σερβίς του και στα δώδεκα γκέιμ που έλαβαν χώρα, για να πάνε το τάι μπρέικ. Εκεί ο Ελβετός κυριάρχησε και με 7-2, έγραψε το 7-6 και μαζί το 1-1.

Παρόμοιο σκηνικό και στο τρίτο σετ. Οι δύο τενίστες έφτασαν στο 5-5 και λόγω του σκότους το παιχνίδι διακόπηκε για την επόμενη μέρα. Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-5, με τον Κιμ να απαντά σε 6-6 και να οδηγούνται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος έφτασε το 7-5, για να το 7-6 και το τελικό 2-1.