
Θεσσαλονίκη: Ήχησε το 112 για τη φωτιά στο Δερβένι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ηδη εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο Δερβένι, στη Θεσσαλονίκη.
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 14:30 σε γεωργική έκταση στο Δερβένι και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, καίει σιτηρά και ξερά χόρτα ανάμεσα σε Ωραιόκαστρο και Λητή.
Αμεσα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημεί. Αυτή την ώρα επί τόπου επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 11 οχήματα καθώς επίσης και εθελοντές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.
Οι καπνοί είναι ορατοί από μακρινή απόσταση ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Ηδη εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Δερβένι της Περιφερειακής Ενότητας #Θεσσαλονίκης
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) June 30, 2026
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Δεμένη» η υπόθεση
- Αν οι ΗΠΑ δεν παύσουν τις επιθέσεις σε 48 ώρες, το Ιράν θα περάσει σε φάση «επίθεσης και απόλυτης καταστροφής»
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5.069 οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
- Στοχευμένο χτύπημα του Ιράν στο Μπαχρέιν – Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν πόλεις κατά μήκος του Ορμούζ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 18 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


