Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Σε κίτρινο συναγερμό πολλές περιοχές της χώρας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Σε κίτρινο συναγερμό πολλές περιοχές της χώρας

Ο σημερινός χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Σε κίτρινο συναγερμό θα βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Βοιωτία
  • Αργολίδα
  • Κορινθία
  • Λέσβο
  • Χίο
  • Ψαρά
  • Σάμο
  • Ικαρία
  • Κάρπαθο
  • Κάσο
  • Ρόδο
  • Κρήτη
  • Εύβοια
  • Φθιώτιδα

Οι κατηγορίες κινδύνου πυρκαγιάς

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς περιλαμβάνει 5 βασικές κατηγορίες κινδύνου. Οι κατηγορίες αυτές βαθμολογούνται με αριθμούς από το 1 έως το 5. Η κατηγορία 5 αντιστοιχεί σε κατάσταση συναγερμού.

  • Κατηγορία Κινδύνου 1 – Χαμηλή: Ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή. Αν εκδηλωθεί πυρκαγιά, οι συνθήκες δεν ευνοούν τη γρήγορη εξέλιξή της.
  • Κατηγορία Κινδύνου 2 – Μέση: Ο κίνδυνος είναι συνήθης για τη θερινή περίοδο. Οι πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν αναμένεται να έχουν μέση δυσκολία αντιμετώπισης.
  • Κατηγορία Κινδύνου 3 – Υψηλή: Ο κίνδυνος είναι υψηλός. Είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.
  • Κατηγορία Κινδύνου 4 – Πολύ υψηλή: Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν μπορεί να είναι μεγάλος. Κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις, εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.
  • Κατηγορία Κινδύνου 5 – Κατάσταση συναγερμού: Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Ο αριθμός των πυρκαγιών που ενδέχεται να εκδηλωθούν μπορεί να είναι πολύ μεγάλος. Οι πυρκαγιές μπορεί να λάβουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και να παρουσιάσουν ακραία συμπεριφορά αμέσως μετά την εκδήλωσή τους.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
Cookies