Ζενγκ – Σάκκαρη 2-1: Αποκλεισμός στον πρώτο γύρο του Νότιγχαμ για την Ελληνίδα τενίστρια
Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε κόντρα στην Τσινγουέν Ζενγκ, ηττήθηκε 2-1 σετ (4-6, 7-6, 6-4) και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο στο τουρνουά του Νότιγχαμ.
Παρά το καλό ξεκίνημα και την κατάκτηση του πρώτου σετ, η Μαρία Σάκκαρη έχασε από την Κινέζα Τσινγουέν Ζενγκ (Νο 122 στον κόσμο) με 4-6, 7-6(1), 6-4 και αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο στο τουρνουά του Νότιγχαμ. Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κάνει break στο 3ο γκέιμ (στη δεύτερη ευκαιρία της) και αμέσως μετά να σώσει break point της Ζενγκ και να κρατήσει το σερβίς της για το 3-1.
Αυτή η αλληλουχία αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του πρώτου σετ, καθώς στη συνέχεια οι δύο παίκτριες κράτησαν εύκολα τα σερβίς τους, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να διατηρεί το προβάδισμα και να φτάνει στο 6-4.
Το δεύτερο σετ κύλησε με τις δύο αντιπάλους να είναι πολύ αποτελεσματικές στο σερβίς τους και να μην απειλούνται, με μοναδική εξαίρεση το 8ο γκέιμ, όπου η Σάκκαρη βρέθηκε πίσω με 15-40, αλλά μπόρεσε να αντιδράσει και τελικά να το κερδίσει και να ισοφαρίσει σε 4-4.
Στο τάι-μπρέικ η Κινέζα κυριάρχησε απόλυτα, έχασε μόλις έναν πόντο και με 7-1 έστειλε τον αγώνα σε τρίτο και αποφασιστικό σετ. Εκεί, η Ζενγκ έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις, συνέχισε να κρατάει εύκολα το σερβίς της και έψαχνε το break. Είχε μία πρώτη ευκαιρία στο 3-3, χωρίς να την αξιοποιήσει, αλλά στο 9ο γκέιμ προηγήθηκε 0-40.
Η Σάκκαρη έμεινε «ζωντανή» και πήρε μάλιστα και πλεονέκτημα κερδίζοντας τέσσερις διαδοχικούς πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να «κλείσει» το γκέιμ και τελικά η Κινέζα έκανε το break και εν συνεχεία τελείωσε εύκολα το ματς στο σερβίς της.
- LIVE: Ο μεγάλος τελικός του World Cup πόλο Ελλάδα – Ουγγαρία
- «Γιατί η Ρεάλ σταματά να ασχολείται με τον Ολίσε» (pic)
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
- Ασπίδα του προέδρου της Αργεντινής στην εθνική ομάδα
- Ο Ντε Μινόρ πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά στην Αμερική
- «Έκρηξη» τιμών στα εισιτήρια των Σίξερς, λόγω ΛεΜπρόν Τζέιμς – Ακόμη και τέσσερις φορές πάνω!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442