Παρασκευή 03 Ιουλίου 2026
weather-icon 34o
Τζέιμς Δαλαμάγκας: Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη του – Παραμένει κρατούμενος

Τζέιμς Δαλαμάγκας: Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη του – Παραμένει κρατούμενος

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου έκανε δεκτό το αίτημα της αναβολής λόγω της απεργίας των δικηγόρων - Τα αν θα εκδοθεί ο Δαλαμάγκας στην Αυστραλία θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών Πατρών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου οδηγήθηκε σήμερα ο Τζέιμς Δαλαμάγκας – ένας από τους πλέον καταζητούμενους φυγάδες της Αυστραλίας -, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για αύριο Πέμπτη λόγω της απεργίας των δικηγόρων, έπειτα από το σχετικό αίτημα που κατατέθηκε και έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Στο εδώλιο επρόκειτο να καθίσουν σήμερα ο ίδιος, η εκπαιδευτικός σύντροφός του και ο 86χρονος πατέρας του

Υπενθυμίζεται ότι ο Δαλαμάγκας κατηγορείται για τον φόνο έλληνα ομογενούς πριν από 27 χρόνια στην Αυστραλία και να ζητά να μην εκδοθεί εκεί. Δήλωσε Έλληνας πολίτης και εξέφρασε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη έκδοσή του, υποστηρίζοντας ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Στο εδώλιο επρόκειτο να καθίσουν σήμερα ο ίδιος, η εκπαιδευτικός σύντροφός του και ο 86χρονος πατέρας του που κατηγορούνται για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία. Μετά την αναβολή της δίκης, οι τρεις κατηγορούμενοι επέστρεψαν στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αιγίου, όπου θα παραμείνουν κρατούμενοι έως τη νέα δικάσιμο, αναφέρει το Tempo24.

Ο 55χρονος φυγόδικος. που ζούσε με το όνομα Αντώνης Τζίμας στο Αίγιο, κατηγορείται για οπλοκατοχή καθώς στο σπίτι του βρέθηκε βαλλίστρα. Και οι τρεις κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα σκευωρίας από τις αρχές της Αυστραλίας και ζητούν τη νομική μεταχείριση του Δαλαμάγκα ως έλληνα πολίτη.

Το ζήτημα της έκδοσης στην Αυστραλία θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών Πατρών. Ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης στο Αίγιο, ο Δαλαμάγκας αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών έως ότου ληφθεί η απόφαση για το αίτημα.

Ξεσπά η οικογένειά του: «Ζητάμε να τιμωρηθεί ο φονιάς»

Να μπει τέλος στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Τζορτζ Γιαννόπουλου που παραμένει ανοιχτή, 27 χρόνια μετά, ζητά η οικογένεια του θύματος. Αναμένουν, όπως λένε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την έκδοση του Τζέιμς Δαλαμάγκα στην Αυστραλία και να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος για τον θάνατό του.

«Πρέπει να τιμωρηθεί για να δικαιωθεί η οικογένεια του αδερφού μου. Τόσα χρόνια αυτός να γλεντάει και ο αδερφός μου να κλαίει», λέει ο θείος του αδικοχαμένου Τζορτζ Γιαννόπουλου, του ανθρώπου που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα πριν από 27 χρόνια ο Τζέιμς Δαλαμάγκας.

«Όταν μάθαμε ότι τον συνέλαβαν συγκινηθήκαμε. Αυτός ο φονιάς σκότωσε το παιδί του αδερφού μου» σημείωσε ο θείος του θύματος, ενώ η θεία του πρόσθεσε: «Ξαναζούμε αυτά που ζήσαμε πριν τόσα χρόνια. Πόνο, θλίψη».

Ο Τζορτζ Γιαννόπουλος ήταν σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών που όταν έχασαν τον πατέρα τους ήταν μόλις 8 και 4 ετών. Η σύζυγός του δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ. Ο χαμός του συζύγου της με έναν τόσο φρικτό τρόπο την συγκλόνισε, με την ίδια να αφοσιώνεται πλήρως στο μεγάλωμα των παιδιών της και στη συνέχεια του εγγονού της.

Τι συνέβη τη μοιραία νύχτα

Ο Τζορτζ Γιαννόπουλος δολοφονήθηκε άγρια ανήμερα της γιορτής του. Είχε βγει έξω να διασκεδάσει με φίλους σε ένα μαγαζί όπου βρισκόταν και ο Τζέιμς Δαλαμάγκας.

«Ο Δαλαμάγκας πήγε στο τραπέζι, τον κεράσανε. Μετά, ο Δαλαμάγκας πήγε σε άλλο τραπέζι και προκάλεσε πρόβλημα. Και του είπε ο ανιψιός μου ‘γιατί χαλάς το κέφι;’» ανέφερε συγγενής του θύματος.

Τότε, όλο το μαγαζί «παγώνει». Ο Τζορτζ Γιαννόπουλος κείτεται νεκρός σε μία λίμνη αίματος και ο φερόμενος ως δράστης εξαφανίζεται, με την είδηση της άγριας δολοφονίας να γίνεται πρώτη σε όλα τα αυστραλιανά ΜΜΕ.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Ιουλίου 2026
Cookies