Η Άννα μπορεί να μην έχει τις ικανότητες ενός σεφ αλλά σίγουρα δεν είναι αδαής στην κουζίνα. Είναι γνωστή στην παρέα για το τέλειο παστίτσιο και τις σαλάτες της που έχουν πάντα αυτή την «τσαχπινιά» που τις κάνει περιζήτητες. Όμως, μέχρι πέρυσι, το Πάσχα ήταν για εκείνη μια άλλη υπόθεση, ένα γαστρονομικό γεγονός που στα μάτια της φαινόταν έξω από τις δυνατότητές της. Περιοριζόταν στο να φέρνει το κρασί ή το επιδόρπιο στο πασχαλινό τραπέζι, καθώς η ιδέα ενός σύνθετου καλέσματος για 15 άτομα τη γέμιζε άγχος.

Φέτος, όμως, κάτι άλλαξε. Κοιτάζοντας την ανθισμένη αυλή του σπιτιού της, πήρε τη μεγάλη απόφαση: «Φέτος, το Πάσχα θα γίνει εδώ!». Με το γνωστό της πείσμα και τη θέληση να τα καταφέρει όλα στην εντέλεια, η Άννα έβαλε στοίχημα με τον εαυτό της. Και θα το κερδίσει, έχοντας δίπλα της τον καλύτερο σύμμαχο: την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η οργάνωση ξεκινά από το  ΑΒ Eshop

Για μια γυναίκα που ξέρει τα βασικά και καθημερινά αλλά θέλει να κάνει το «βήμα παραπάνω», η πληροφορία είναι το παν. Η Άννα μπήκε στο ab.gr και αναζήτησε το άρθρο «Πασχαλινό Τραπέζι στα ΑΒ: Όσα πρέπει να ξέρεις!». Εκεί βρήκε μοναδικές πασχαλινές συνταγές και τη λίστα που χρειαζόταν για να μην ξεχάσει τίποτα: από το κρέας και τα ποτά, μέχρι τις κόκκινες χαρτοπετσέτες που θα έδιναν το γιορτινό χρώμα στο τραπέζι της.

Χρησιμοποιώντας το AB Eshop, άρχισε να χτίζει το μενού της με ηρεμία και παράλληλα ενθουσιασμό. Η ποικιλία και οι ολοκληρωμένες λύσεις της ΑΒ της έδωσαν την αυτοπεποίθηση που της έλειπε για να διαχειριστεί το πρώτο της μεγάλο κάλεσμα.

Ένα μενού που τα είχε όλα και κάτι παραπάνω!

Η Άννα επιθυμεί το τραπέζι της να είναι πλούσιο, παραδοσιακό αλλά και με σύγχρονες πινελιές. Με την καθοδήγηση του περιοδικού AB Food Stories (που παρεμπιπτόντως τα έσοδά του στηρίζουν το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ,πρόγραμμα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας), δημιούργησε ένα μενού  που θα ζήλευαν και επαγγελματίες του χώρου:

  • Προετοιμάζοντας το κυρίως πιάτο: Θα εμπιστευτεί το κρεοπωλείο της ΑΒ για πασχαλινά κρέατα και ειδικά για φρέσκο ελληνικό αρνί. Η επιλογή της είναι και έξυπνη οικονομικά, αφού με την αγορά ολόκληρου αρνιού θα κερδίσει 12€ για την επόμενη αγορά της (ή 6€ αν επιλέξει το μισό), ενισχύοντας την αγοραστική της δύναμη για τα ψώνια της επόμενης εβδομάδας.
  • Τηρώντας τις παραδόσεις: Η Άννα σκοπεύει να μην λείπει τίποτα. Κόκκινα αυγά για το παραδοσιακό τσούγκρισμα, αρωματικά πασχαλινά τσουρέκια με μαχλέπι και μαστίχα, και τραγανά κουλουράκια της Λαμπρής που βρήκε έτοιμα και ολόφρεσκα στα ράφια της ΑΒ.
  • Επιλέγοντας τα ορεκτικά που κάνουν τη διαφορά: Για να ανοίξει την όρεξη των καλεσμένων της, οι πασχαλινές πίτες είναι η καλύτερη αρχή. Θα φτιάξει μια πλούσια τυρόπιτα με Φέτα ΠΟΠ Τριπόλεως Παπαδόπουλος (σε σούπερ τιμή, μόλις 8,95€/κιλό), ενώ δεν θα λείπει και μια ποικιλία από εκλεκτά αλλαντικά και τυριά από Έλληνες παραγωγούς.
  • Προσθέτοντας την απαραίτητη φρεσκάδα: Για να εξισορροπήσει τις έντονες γεύσεις του κρέατος, θα επιλέξει κάποιες πασχαλινές σαλάτες από τις έτοιμες πράσινες σαλάτες «ΑΒ Κάθε Μέρα Επιλογή» και υλικά από τη σειρά «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών.

Έξυπνες αγορές και πασχαλινές προσφορές

Το μυστικό της Άννας για να μην βγει εκτός προϋπολογισμού είναι οι στοχευμένες προσφορές της ΑΒ. Εκμεταλλεύτηκε το -30% στα κρασιά και τους αφρώδεις οίνους (από Μ. Δευτέρα έως Δευτέρα του Πάσχα) για να φτιάξει την πασχαλινή κάβα της, ενώ για κάθε 10€ που ξόδεψε σε μπίρες, κέρδισε 3€ για επόμενες αγορές. Ένα τραπέζι άλλωστε πρέπει να έχει επιλογές και στα ποτά.

Ακόμα και για τα βαφτιστήρια της, η ΑΒ βρήκε τη λύση: με κάθε 8€ σε πασχαλινά σοκολατοειδή, η Άννα έχει όφελος 3€, ενώ αντίστοιχο όφελος έχει και από τα τσουρέκια και τα κέικ. Μάλιστα, σκέφτεται να φτιάξει και ένα δροσερό γλυκό, ένα lemon velvet cake, που είναι εύκολο και ιδανικό για την περίσταση. Έτσι, το τραπέζι θα γεμίσει πασχαλινά γλυκά για τον καφέ που θα ακολουθήσει, χωρίς τύψεις για το πορτοφόλι.

Το πασχαλινό τραπέζι οργανώθηκε χωρίς κόπο αλλά με… τρόπο!

Όταν οι καλεσμένοι θα περάσουν την πόρτα της αυλής, θα αντικρύσουν ένα σκηνικό βγαλμένο από περιοδικό. Η Άννα έχει φροντίσει ακόμα και τη διακόσμηση με προϊόντα από την ΑΒ, δημιουργώντας μια ζεστή, χαρούμενη και πασχαλινή ατμόσφαιρα. Έχοντας όλο το μενού σχεδιασμένο είναι σίγουρη ότι το πιο σύνθετο κάλεσμα της ζωής της θα έχει απόλυτη επιτυχία.

Το Πάσχα της Άννας στην ΑΒ Βασιλόπουλος δεν θα είναι απλώς ένα γεύμα. Είναι η απόδειξη ότι όταν έχεις δίπλα σου έναν προορισμό που συνδυάζει ποιότητα, ποικιλία και ουσιαστική αξία, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, φέρνοντας τους αγαπημένους σου ανθρώπους γύρω από ένα πλούσιο τραπέζι.

Γιατί να επιλέξετε την ΑΒ για το δικό σας Πάσχα:

  1. Για την ποιότητα: Από τα φρέσκα ελληνικά αμνοερίφια μέχρι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ξέρετε τι βάζετε στο τραπέζι σας.
  2. Για την οικονομία: Με τις δυνατές προσφορές και τα δώρα για επόμενες αγορές, το πασχαλινό τραπέζι γίνεται προσιτό για κάθε νοικοκυριό.
  3. Για την ευκολία: Με το διευρυμένο ωράριο, το AB App και το ab.gr, οι αγορές γίνονται χωρίς άγχος, ακόμα και από την άνεση του καναπέ σας.
  4. Για την έμπνευση: Το AB Food Stories είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει γαστρονομικά και να σας δώσει λύσεις ακόμα και για τα leftovers της επόμενης ημέρας.

Φέτος το Πάσχα, μπείτε και εσείς στη διαδικασία να το ζήσετε όπως η Άννα. Τολμήστε το μεγάλο κάλεσμα, καλέστε τους φίλους σας και αφήστε τα super market ΑΒ Βασιλόπουλος να φροντίσουν για όλα τα υπόλοιπα.

Γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος, βρίσκεις όλα όσα χρειάζεσαι… και κάτι παραπάνω! Καλό Πάσχα!