«Είμαστε στην αρχή του τέλους. Η ΝΔ δεν πρέπει να έχει τρίτη θητεία. Οφείλει όμως να λογοδοτήσει», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μετά τις παραιτήσεις των υπουργών που εμπλέκονται στις νέες δικογραφίες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Χαρίτσης ζήτησε, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκλογές και «πολιτική αλλαγή» καθώς, όπως είπε, «είναι ο μόνος τρόπος για να ανασάνει η χώρα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς, «σήμερα και ο πιο δύσπιστος αντιλαμβάνεται πώς οικοδομήθηκε η ισχύς του 41%: Με κατάλυση του κράτους δικαίου και διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Όσα ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης:

«Όταν κλείνει ο κύκλος μιας κυβέρνησης, στους απολογισμούς μετράμε μεταρρυθμίσεις, πολιτικές τομές, κοινωνικά ορόσημα.

Για τη ΝΔ, η Ιστορία θα κάνει μια εξαίρεση.

Ο απολογισμός θα γίνει μετρώντας δικογραφίες. Σκάνδαλα. Συνταγματικές παραβιάσεις. Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Παρακολουθούμενους και πιθανόν εκβιαζόμενους υπουργούς. Κρατικά εγκλήματα.

Σήμερα το πρωί κατατέθηκαν στη Βουλή οι δικογραφίες της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που εμπλέκουν κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα.

Η κλεψύδρα έχει αδειάσει.

Η αηδία έχει συσσωρευτεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβέρνησε με την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει όριο.

Ότι δεν υπάρχει πολιτικό κόστος.

Ότι δεν υπάρχει λογοδοσία.

Σήμερα και ο πιο δύσπιστος αντιλαμβάνεται πώς οικοδομήθηκε η ισχύς του 41%: Με κατάλυση του κράτους δικαίου και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Αντιλαμβάνεται ότι το πλιάτσικο στο κράτος δεν είναι «διαχρονική παθογένεια» αλλά τρόπος διακυβέρνησης.

Είναι σίγουρο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ψάξει τώρα οδό διαφυγής.

Θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως αποφασισμένος για κάθαρση.

Ό,τι όμως κι αν πει, ό,τι κι αν κάνει δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τη δίνη και τη δυσοσμία των δικών του σκανδάλων.

Και όσους ανασχηματισμούς κι αν ανακοινώσει, διέξοδο δεν θα βρει.

Οι παραιτήσεις των εμπλεκόμενων υπουργών είναι το αυτονόητο.

Το ίδιο αυτονόητη πρέπει να είναι και η άρση της ασυλίας των ελεγχόμενων βουλευτών όπως και η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους εμπλεκόμενους υπουργούς – με την ψήφο της ΚΟ της ΝΔ.

Είμαστε στην αρχή του τέλους.

Η ΝΔ δεν πρέπει να έχει τρίτη θητεία.

Οφείλει όμως να λογοδοτήσει.

Οι εκλογές και η πολιτική αλλαγή είναι ο μόνος τρόπος για να ανασάνει η χώρα».