ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση Σεμερτζίδου: Κάθε μέρα και άλλο ένα σκάνδαλο – Κ. Μητσοτάκη φέρετε ευθύνη για τον βούρκο
«Προανακριτική και εκλογές, κ. Μητσοτάκη, για να ξεβρωμίσει η χώρα από τη φαυλότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή σας», ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας την παραίτηση της Καλλιόπης Σεμερτζίδου μετά τις αποκαλύψεις του in
Στην παραίτηση της Καλλιόπης Σεμερτζίδου από στέλεχος της ΝΔ έπειτα από τις αποκαλύψεις του in για τα εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να έλαβαν οι οικογένειες Μαγειρία – Σεμερτζίδου από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποδίδοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό για τον «βούρκο».
«Παραιτήθηκε από τη θέση της Συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας η Καλλιόπη Σεμερτζίδου, μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του in.gr και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή για τα ποσά που πήρε η ίδια και η οικογένειά της από τον ΟΠΕΚΕΠΕ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
«Προανακριτική και εκλογές, κ. Μητσοτάκη, για να ξεβρωμίσει η χώρα»
Ακολούθως προσθέτει πως «κάθε μέρα και άλλη μία είδηση – αποκάλυψη – σκάνδαλο – παραίτηση. Κύριε Μητσοτάκη, φέρετε προσωπικά και πολιτικά την ευθύνη γι’ αυτό τον βούρκο. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει ότι «άλλωστε, μόλις πριν λίγες μέρες, η ΝΔ, με κοινοβουλευτική εκτροπή, αρνήθηκε την προανακριτική επιτροπή για πιθανά αδικήματα δύο υπουργών της. Προανακριτική και εκλογές, κ. Μητσοτάκη, για να ξεβρωμίσει η χώρα από τη φαυλότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή σας».
Τα 2,5 εκατ. που έλαβαν την περίοδο 2019-2024 οι οικογένειες Μαγειρία – Σεμερτζίδου
Περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2019 έως και το 2024 φέρονται να εισέπραξαν από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ η οικογένεια Μαγειρία αλλά και η οικογένεια Σεμερτζίδου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις που έλαβε το ζεύγος Μαγειρία – Σεμερτζίδου, η μητέρα και οι τρεις αδελφές του κ. Μαγειρία, όπως επίσης και η μητέρα αλλά και ο αδελφός της κας Σεμερτζίδου. Εν προκειμένω μιλάμε για 8 δικαιούχους.
Το ίδιο το ζεύγος Μαγειρία – Σεμερτζίδου σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για το ίδιο χρονικό διάστημα φέρεται να εισέπραξε περί τις 733.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των περίπου 2,5 εκατομμυρίων.
Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι από το 2021 και μετά (περίοδο κατά την οποία γίνεται ο κακός χαμός στον ΟΠΕΚΕΠΕ) είναι εντυπωσιακή και η άνοδος των επιδοτήσεων που λαμβάνει το ζευγάρι. Έτσι βλέπουμε ότι από τα 63.677 ευρώ του 2021, πάμε στα 133.857 ευρώ το 2022, στα 168.198 το 2023 για να καταλήξουμε στα 203.649 ευρώ το 2024.
- Έρχονται άλλες 200 κάμερες στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι οδηγοί θα μπουν στο στόχαστρο
- LIVE: Άρης – ΟΦΗ
- LIVE: Βόλος – Λεβαδειακός
- Το Ιράν έστειλε την απάντησή του στην Ουάσιγκτον ενώ η εκεχειρία κρέμεται από μια κλωστή
- Άρης – ΟΦΗ: Οι 11άδες για το μεταξύ τους παιχνίδι
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Mπιορκ, γυναίκα σε ούρα και η Ελλάδα δραπέτης – «Κατάσταση πολιορκίας»
- Έπος: O Μασιούλις φωτογραφήθηκε γυμνός με την κούπα του BCL (pic)
- Κικίλιας: Η Ευρώπη οφείλει να δράσει άμεσα για τη διασφάλιση του τουρισμού και της ναυτιλίας εν μέσω κρίσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442