
Φωτιά στην Ορεστιάδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά
Η φωτιά έκαιγε σε αγροτοδασική έκταση και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές
Με διαβροχή σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αγροτικές εκτάσεις στο Αμμόβουνο Ορεστιάδας συνεχίζεται το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.
Σημειώνεται ότι φωτιά κινήθηκε εντός γεωργικών εκτάσεων και δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.
Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν με τη δύση του ηλίου
Στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ μέχρι και τις 20:00 συνέδραμαν από αέρος τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι οι ριπές των οποίων είναι από 3 έως 6 μποφόρ.
Δείτε βίντεο:
Η πρώτη ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χ για τη φωτιά στο Αμμόβουνο:
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αμμόβουνο του δήμου Ορεστιάδας. Κινητοποιήθηκαν 31 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα. 3 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ και Ε.Δ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 5, 2025
- Ο Μπρούνο Φερνάντες «καίγεται» για δύο ασίστ
- Ελένη Αντωνίου: Η διεθνής διαιτητής που συνέλαβε τον 89χρονο που άνοιξε πυρ στο κέντρο της Αθήνας (vid)
- Στη ΓΑΔΑ μεταφέρεται ο 89χρονος από την Πάτρα – Πώς συνελήφθη
- Ο Τζίμι Κίμελ (ξανά) σε κόντρα με την οικογένεια Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Τι υποστήριξε στους αστυνομικούς η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από το μπαλκόνι
- Κικίλιας: Επενδύουμε 90 εκατ. ευρώ επιπλέον στη ναυτική εκπαίδευση



