Εσωκομματικά βέλη στην κυβέρνηση από το Γιώργο Βλάχο – Ερώτηση για το «Εξοικονομώ 2025»
Ερώτηση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025» κατέθεσε ο Γιώργος Βλάχος λίγες ημέρες μετά τα πρωθυπουργικά «καρφιά» για την εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή.
Για ομηρία χιλιάδων πολιτών λόγω της καθυστέρησης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025» κάνει λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
«Οι πολίτες που έχουν υποβάλει αιτήσεις» για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025» παραμένουν «σε αναμονή, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση», σημειώνει ο «γαλάζιος» βουλευτής
Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει πως οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ξεκίνησαν στις 08.01.2025 και σύμφωνα με την επίσημη προκήρυξη, αναμενόταν να ολοκληρωθούν στις 20.3.2025.
«Επικρατεί ασάφεια»
«Ωστόσο, έχουν παρέλθει τέσσερις επιπλέον μήνες και εξακολουθεί να επικρατεί πλήρης ασάφεια. Οι πολίτες που έχουν υποβάλει αιτήσεις βρίσκονται σε αναμονή, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση», σημειώνει.
Η αβεβαιότητα αυτή, σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας «συνιστά ουσιαστικά ‘ομηρία’ για χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε τα οικονομικά τους ούτε τις τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται».
Τούτων δοθέντων, ρωτά τον υπουργό, Σταύρο Παπασταύρου:
1. Θα δοθεί επιτέλους ένα ξεκάθαρο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη και ολοκλήρωση του προγράμματος «Εξοικονομώ 2025»;
2. Θα υπάρξει επιτέλους ο στοιχειώδης σεβασμός απέναντι στους πολίτες που επένδυσαν χρόνο, χρήματα και ελπίδα για τη βελτίωση των κατοικιών τους και της ενεργειακής απόδοσης της χώρας;
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Βλάχος υποβάλει ερώτημα με αιχμές για τις κυβερνητικές επιλογές ενώ αυτή τη φορά η ερώτηση έρχεται στον απόηχο των πρωθυπουργικά «καρφιά» για την εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή.
- Θέμα χρόνου η έναρξη της συνεργασίας της Λίβερπουλ με τον Τσάμπι Αλόνσο
- Χάρις Αλεξίου: Τι της είπε Γάλλος γιατρός όταν έχασε τη φωνή της
- Πλημμύρισαν δρόμοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας-Εφιστάται η προσοχή των πολιτών
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442