
Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς
Συναγερμός στη δυτική Ελλάδα, με αρκετές περιοχές να βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4.
Μία ακόμα ημέρα που ο κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς είναι η υψηλός η σημερινή, με τις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ανέμους να προκαλούν ανησυχία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα, Τετάρτη (23/07), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Δείτε το χάρτη:
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Υπενθυμίζεται ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα γίνονται περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Επιπρόσθετα, το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών των περιφερειακών ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
Ταυτόχρονα, για τις εν λόγω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
- Μια «αποφαστική δράση» εναντίον της Χεζμπολάχ υπόσχεται ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού
- Ντε Φράι: «Δεν έπαιζα πολύ στην Ίντερ, ήθελα να είμαι σημαντικός»
- Σκύλος πέθανε μετά από κατανάλωση λαγοκέφαλου στην Κρήτη
- ΑΕΚ: «Έκλεισε» τον Καϊρίνεν από την Σπάρτα Πράγας – Έρχεται άμεσα στην Ελλάδα (vid)
- Pegasus: Στις Αρχές του Ισραήλ το θέμα της παρακολούθησης Κούλογλου, «απόπειρα σαμποτάζ του Ευρωκοινοβουλίου»
- ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: Αντί να περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνο στις 3 τα ξημερώματα, ας πράξει τα δέοντα μέρα μεσημέρι ο Μητσοτάκης

