Κορινθία: Σε συλλήψεις για εμπρησμό μετατράπηκαν οι προσαγωγές για τη μεγάλη φωτιά στον Φενεό
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο άτομα για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία.
Σε συλλήψεις δύο ατόμων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές από την αστυνομία, για τη μεγάλη φωτιά στον Φενεό Κορινθίας.
Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, συνέλαβαν «έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό» που φέρεται να έκαναν τις εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, «για εμπρησμό από αμέλεια σε δασική έκταση κατά τη διαδικασία θερμών εργασιών με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».
Συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια και επιβολή διοικητικού προστίμου
Δεν είναι σαφές, προς το παρόν, αν επρόκειτο για εξέδρα που θα χρησιμοποιούνταν για κάποια συναυλία ή κάποια άλλη εκδήλωση. Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Bee Trip Festrival δίνει εξηγήσεις για τη φωτιά που ξεκίνησε κοντά στο σημείο που πραγματοποίησε πάρτι πριν λίγες ημέρες.
Οι συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν την Τετάρτη, 23 Ιουλίου, στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 11.812 €.
Καίει παρθένο δάσος
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, 22 Ιουλίου, στην περιοχή Φενεός, συνεχίζει να καίει παρθένο δάσος. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA η φωτιά έχει κάψει σπίτια στο χωριό Καστανιά όπου οι αρχές νωρίτερα απομάκρυναν τουλάχιστον 70 κατοίκους. Με αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 έχουν εκκενωθεί τα χωριά της περιοχής.
Η φωτιά έχει αναπτύξει ισχυρή δυναμική
Μια ισχυρή δυναμική έχει αναπτύξει η φωτιά στον Φενεό Κορινθίας είπε στο in ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Βαρθακογιάννης.
Είναι φωτιά που θα δουλευτεί όλη τη νύχτα, αλλά ευτυχώς τις βραδινές ώρες θα πέσουν οι άνεμοι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
- Δακτύλιος: Πότε παύει να ισχύει στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
- Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα σε 15 περιοχές
- «Ο Σατανάς θα έρθει να σε κυνηγήσει»: Η προειδοποίηση του Μελ Γκίμπσον πριν από τη νέα ταινία για την Ανάσταση
- Πετρέλαιο: Το Μπρεντ πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο
- Σχέση: Ο χωρισμός δεν σημαίνει και το τέλος των συναισθημάτων
- Εξοχικές κατοικίες: Αυξάνονται οι τιμές για αγορά – Οι ακριβότερες περιοχές
- ΗΠΑ: Έπληξαν για ένατη συνεχόμενη νύχτα το Ιράν – Η Τεχεράνη λέει ότι στοχοποίησε αμερικανικά αεροσκάφη
- ΠΑΣΟΚ: Μετά το… Μουντιάλ, προετοιμασίες για την ΔΕΘ και την 3η του Σεπτέμβρη- Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Ανδρουλάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442