
Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης αφιερωμένη στη φιλία
Ο Αρκάς στο σημερινό του σκίτσο στέλνει ένα ιδιαίτερο μήνυμα.
Ο Αρκάς στο σκίτσο της Πέμπτης μας δείχνει τον Θανασάκη με τον φίλο του αγκαλιά και το σχόλιο: «Είμαστε πλούσιοι μόνο όταν έχουμε πράγματα που δεν μπορούν να αγοραστούν με χρήματα.»
Το σκίτσο της Πέμπτης
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Η Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς
Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά στις 17 Ιουλίου τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας, μιας από τις πιο δημοφιλείς αγίες, ιδιαίτερα στις αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, όπου θεωρείται προστάτιδα των παιδιών και θαυματουργή για τις νεαρές κοπέλες.
Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας τον 3ο αιώνα μ.Χ., κατά την εποχή των σφοδρών διωγμών κατά των Χριστιανών επί αυτοκράτορα Κλαυδίου. Ο πατέρας της, ειδωλολάτρης ιερέας, την απέκοψε όταν η Μαρίνα ασπάστηκε τον Χριστιανισμό από την τροφό της. Έμεινε ορφανή και μόνη, αλλά διατήρησε ακλόνητη την πίστη της.
Σε ηλικία μόλις 15 ετών, η Μαρίνα συνελήφθη από τον ειδωλολάτρη έπαρχο Ολύβριο, ο οποίος θαμπώθηκε από την ομορφιά της και της πρότεινε να γίνει σύζυγός του, αν απαρνιόταν τον Χριστό.
Τα φρικτά βασανιστήρια
Εκείνη αρνήθηκε, και οδηγήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια: ξυλοδαρμούς, κάψιμο με πυρωμένο σίδερο, ακόμη και βύθιση σε καζάνι με βραστό νερό. Όμως, όπως αναφέρουν τα συναξάρια, η Αγία βγήκε από το καζάνι σώα και αβλαβής, προκαλώντας τον θαυμασμό πολλών παρισταμένων, οι οποίοι τότε πίστεψαν στον Χριστό.
Τελικά αποκεφαλίστηκε και έλαβε τον στέφανο του μαρτυρίου. Η φήμη της διαδόθηκε γρήγορα σε Ανατολή και Δύση, και η λαϊκή παράδοση τη συνδέει με πολλά θαύματα, ιδίως σε παιδιά που υποφέρουν από ασθένειες.
Η Αγία Μαρίνα παραμένει σύμβολο πνευματικής γενναιότητας, καθαρής πίστης και αφοσίωσης στον Θεό. Στην Ελλάδα τιμάται με λαμπρούς εορτασμούς.
- Αλεξανδρούπολη: Τη ζωή τους έχασαν δύο λουόμενοι από τη Βουλγαρία
- Ο Χεζόνια επέστρεψε στο NBA – Αυτό είναι το συμβόλαιο με τους Καβαλίερς
- Σαντορίνη: Νεκρή βρέθηκε 62χρονη τουρίστρια σε καμπίνα κρουαζιερόπλοιου
- «Μαφία της Κρήτης»: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της – Απειλές και ξυλοδαρμοί
- ΕΛΑΣ για την επίθεση στις Γυναικείες Σπουδές: Πλήγμα στην επιστήμη και στην ίδια τη Δημοκρατία
- Πριν το Sex and the City, ο Τζέισον Λιούις αναγκαζόταν να κοιμάται όπου βρει και να κλέβει ψωμί



