
Αναφορές για έντονη μυρωδιά καμένου σε Ανατολική Αττική και Εύβοια – Από πού προέρχεται
Οι κάτοικοι σε Ανατολική Αττική και Εύβοια ανησυχούν για την προέλευση της μυρωδιάς καμένου και εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιών
Πλείστες αναφορές για μυρωδιά καμένου σε Ανατολική Αττική και Εύβοια σημειώνονται από κατοίκους των εν λόγω περιοχών τις τελευταίες ώρες της Τετάρτης 16 Ιουλίου.
Οι κάτοικοι ανησυχούν για την προέλευση της μυρωδιάς και εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιών. Άλλωστε, είναι περιοχές που έχουν πληγεί προσφάτως από πύρινα μέτωπα με την ανησυχία να είναι εύλογη.
Από πού προέρχεται η μυρωδιά καμένου
Μιλώντας στο in ο πυρομετεωρολόγος Θοδωρής Γιάνναρος, εξήγησε ότι η μυρωδιά καμένου που ανησύχησε τους κατοίκους σε Εύβοια και Ανατολική Αττική προέρχεται από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Τουρκία.
«Η κορυφή της Πεντέλης φαινόταν μέσα στον καπνό όταν φτάσαμε το πρωί της Τετάρτης στο Αστεροσκοπείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάνναρος, προσθέτοντας ότι η μία φωτιά στην Τουρκία, στην περιοχή των Δαρδανελίων, έχει ακόμη ενεργό μέτωπο.
Παράλληλα, εντυπωσιακές εικόνες με τους καπνούς από την Τουρκία καταγράφηκαν χθες το βράδυ στη Λέσβο και συγκεκριμένα στη Μόλυβο.
Μάχη με τις πυρκαγιές στην Τουρκία
Δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σε πολλές επαρχίες της Τουρκίας, ιδίως στο Τσανάκκαλε, την Εντίρνε (Αδριανούπολη) και την Κόνια (Ικόνιο). Δύο συνοικίες στο Τσανάκκαλε και τρεις συνοικίες στο Τεκιρντάγ (Ραιδεστός) εκκενώθηκαν. Ένα άτομο συνελήφθη κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στην Κόνια.
Η Τουρκία παλεύει με τις δασικές πυρκαγιές εδώ και εβδομάδες. Πολλές από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν την Τρίτη, τέθηκαν υπό μερικό ή πλήρη έλεγχο σε ορισμένες επαρχίες.
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 114-102 παρ. (96-96 κ.δ): Δυσκολεύτηκε, αλλά έκανε το 1-0
- Έμπολα: ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς ανακοίνωσαν κοινά μέτρα προστασίας
- Προχωρά σε τηλεφωνικές κλήσεις η ΑΑΔΕ για χρέη – Τι πρέπει να προσέξετε
- Ελβετία: Τρομοκρατική ενέργεια για την αστυνομία η επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό
- Εξαφανίστηκε 17χρονη από χώρο φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη
- Κουφονικολάκου για ΕΛΑΣ: Διαφανή τα οικονομικά και προσβάσιμα σε όλους – Ο κ. Γεωργιάδης να μας φέρει το φάκελο για τα χρέη των 530 εκατ. ευρώ της ΝΔ

