
Ιταλία – Δασμοί: «Να διαπραγματευτούμε χωρίς να υποχωρήσουμε ούτε εκατοστό»
Διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ για τους δασμούς «χωρίς να υποχωρήσουμε ούτε εκατοστό», ζητά ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, αναφέρθηκε στο θέμα των δασμών που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι εννοεί να επιβάλει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Kazuhiro Nogi).
«Πρέπει να διαπραγματευτούμε (….) είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό»
«Σ’ ό,τι αφορά τους δασμούς, πρέπει να διαπραγματευτούμε, χωρίς να υποχωρήσουμε ούτε εκατοστό. H Ευρώπη, στη φάση αυτή είναι κάπως σαν να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, σαν να παίζει στην άμυνα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό», δήλωσε ο Τζορτζέτι.
«Η αρχική αναφορά του Τραμπ σε δασμούς του 10% ήταν λογική. Δεν μπορούμε ν’ απομακρυνθούμε πολύ απ’ αυτό το ποσοστό, διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε ν’ αντεπεξέλθουμε», πρόσθεσε ο ιταλός υπουργός και στέλεχος της Λέγκα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Επιθετικά η Γαλλία
Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Γαλλίας, Λοράν Σεν Μαρτέν, έδειξε από την πλευρά του ότι η Γαλλία υιοθετεί επιθετική στάση σχετικά με τους τελωνειακούς δασμούς των ΗΠΑ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Les Echos, δήλωσε έτοιμος για «μπρα ντε φερ» με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα μπρα ντε φερ, επειδή η σχέση ισχύος είναι το μόνο πράγμα που καταλαβαίνει ο αμερικανός πρόεδρος», είπε και πρόσθεσε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη «πρέπει ν’ αποδεχτούν την προοπτική αντίμετρων που είναι έτοιμη να λάβει η Ευρώπη» (περισσότερα εδώ).
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (vid, pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»













