
Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο για αύξηση των συντάξεων – Βέτο θα ασκήσει ο Μιλέι
Βέτο αναμένεται να ασκήσει ο Χαβιέρ Μιλέι σε νοσμοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση των συντάξεων στην Αργεντινή
Το Κογκρέσο της Αργεντινής υπερψήφισε χθες Πέμπτη νομοσχέδιο που προβλέπει αύξηση των συντάξεων, κάτι που η κυβέρνηση του φιλελεύθερου προέδρου Χαβιέρ Μιλέι είχε επικρίνει έντονα κατά το παρελθόν.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα απειλούσε το δημοσιονομικό πλεόνασμα της χώρας.
Το νομοσχέδιο στην Αργεντινή και το βέτο Μιλέι
Η Γερουσία, η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ενέκρινε τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση με 52 ψήφους υπέρ και τέσσερις αποχές. Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε υπερψηφίσει νωρίτερα το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το Reuters.
Ο πρόεδρος Μιλέι έχει προαναγγείλει πως θα ασκήσει βέτο σε αύξηση των συντάξεων, όπως είχε κάνει πέρυσι. Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχει προχωρήσει σε περικοπές δημόσιων δαπανών σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, αλλά η πολιτική λιτότητας που ακολουθεί έχει πλήξει επίσης τους εργαζόμενους.
Συνταξιούχοι διαδηλώνουν συχνά στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες ζητώντας αυξήσεις και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συγκρουστεί με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
- Τσουκαλάς: Ο εγκέφαλος και εμπνευστής της τοξικότητας, της δολοφονίας χαρακτήρων, είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης
- Μαντόνα: Το καλοκαίρι της ανήκει – Μεγάλη επιστροφή με το Confessions 2 τον Ιούλιο
- Σοβαρά προβλήματα υποδομής στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου καταγγέλλει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών
- Αμετανόητος ο Γεωργιάδης, νέα ευθεία παρέμβαση στην ευρωπαϊκή εισαγγελία – Κάνει λόγο για επίθεση στη Δημοκρατία
- Φαβορί ο Βεζένκοφ για το «Alphonso Ford Trophy»: Τι χρειάζονται οι Ναν και Χίφι (vids)
- Πέτσας: «Δεν θα ψηφίσω όλες τις άρσεις ασυλίας για τους βουλευτές της ΝΔ»



