Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Αχαρνών, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για τη σύλληψη ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Κατά την επιχείρηση, η οποία υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή του Τμήματος Επιχειρησιακών Δράσεων της Υποδιεύθυνσης Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων και σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δράσεων διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, όπου και συνελήφθησαν 7 άτομα.
Εγκληματική οργάνωση
Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και ύστερα από αστυνομικές ενέργειες, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία προφίλ (profiling), πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση 5 διακινητών ναρκωτικών ουσιών, από τους οποίους οι 4 δρούσαν ως εγκληματική ομάδα.
Πιο αναλυτικά, κατά τη διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης, αρχικά εντοπίσθηκε και συνελήφθη ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε συσκευασία με ηρωίνη, μικτού βάρους -1,2- γραμμαρίων, που είχε προμηθευτεί νωρίτερα από γυναίκα, μέλος της εγκληματικής ομάδας.
Ακολούθησαν έρευνες σε οικίες κατά τις οποίες συνελήφθησαν τα 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας (-2- άνδρες, -2- γυναίκες), ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία.
Τα ευρήματα
Στη δεύτερη υπόθεση, συνελήφθη ημεδαπός, καθώς εντοπίσθηκε να κατέχει βραστή κοκαΐνη, βάρους -0,2- γραμμαρίων, ποσότητα που είχε προμηθευτεί νωρίτερα από γυναίκα, εντός της οικίας της στις Αχαρνές. Κατά την επακόλουθη έρευνα συνελήφθη η γυναίκα, ενώ στην οικία της βρέθηκαν πλήθος νάιλον συσκευασιών.
Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
κοκαΐνη, βάρους -0,2- γραμμαρίων,
ηρωίνη, βάρους -33,2- γραμμαρίων,
ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -1,5- γραμμαρίων,
-33- ναρκωτικά δισκία,
-3- συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
πλήθος νάιλον συσκευασιών και
το χρηματικό ποσό των -4.090- ευρώ.
Επισημαίνεται ότι, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια και άλλα αδικήματα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, για -κατά περίπτωση- κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής ομάδας, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).