
Πάρνηθα: Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και έχει ήδη τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, ισχυρές δυνάμεις της οποίας επιχειρούν για την κατάσβεσή της.
Αναμένεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να ελεγχθεί πλήρως το πύρινο μέτωπο
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο μετά τις 02:00 σήμερα Δευτέρα για την πυρκαγιά και κινητοποιήθηκε αμέσως στέλνοντας ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή, οι οποίες αποτελούνται από 85 πυροσβέστες με 23 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων.
Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη πλαγιά, κοντά στο καταφύγιο Μπάφι του δήμου Αχαρνών, και καίει δασική έκταση.
Άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο #πυρκαγιά πλησίον του καταφυγίου «Μπάφι» του δήμου Αχαρνών Αττικής.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 7, 2025
Διακοπή κυκλοφορίας
Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές ενώ αναμένεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να ελεγχθεί πλήρως το πύρινο μέτωπο.
Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ.
- Airbus: Παραγγελία – μαμούθ 19 δισ. δολαρίων από την AirAsia
- «Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός», λέει ο Τραμπ μετά τα εκατέρωθεν πλήγματα στα Στενά του Ορμούζ
- Διατροφή: Τα πέντε θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε (όσο μεγαλώνουμε)
- Αφρικανική σκόνη, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και… καταιγίδες σήμερα
- Γιατί παραμένει Γολγοθάς η μεταβίβαση ενός ακινήτου
- Παλιές κλήσεις ΚΟΚ: Πώς να λύσετε τον γρίφο – Πότε «σβήνονται»





