
Η Λίβερπουλ θα πληρώσει κανονικά το υπόλοιπο συμβόλαιο του Ντιόγκο Ζότα στην οικογένειά του
Μια σπουδαία πρωτοβουλία του αγγλικού συλλόγου μετά τον αδόκητο χαμό του Πορτογάλου διεθνούς, που άφησε πίσω του γυναίκα και τρία μικρά παιδιά.
Ο ποδοσφαιρικός κόσμος εξακολουθεί να θρηνεί για τον ξαφνικό και τραγικό θάνατο του Ντιόγκο Ζότα, με τη Λίβερπουλ να εκφράζει την οδύνη και τη συμπαράστασή της με πράξεις που υπερβαίνουν τις συνηθισμένες δηλώσεις συλλυπητηρίων. Η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, οι προπονητές και οι συμπαίκτες του δεν έμειναν μόνο στα λόγια· ήδη από τις πρώτες στιγμές της τραγικής είδησης, εκπρόσωποι του συλλόγου, ανάμεσά τους και παίκτες της πρώτης ομάδας, ταξίδεψαν στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στο Γκοντομάρ, τόπο καταγωγής του Ντιόγκο Ζότα και του αδερφού του Αντρέ, για να παραστούν στο προσκύνημα και να εκφράσουν αυτοπροσώπως τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια.
Η στήριξη όμως δεν σταματά εκεί. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Record, η Λίβερπουλ αποφάσισε να καταβάλει στην οικογένεια του εκλιπόντος το πλήρες ποσό που αντιστοιχεί στα δύο εναπομείναντα χρόνια του συμβολαίου του Ζότα με την ομάδα. Με τα χρήματα να πηγαίνουν στη σύζυγο και τα τρία παιδιά που άφησε πίσω του ο Πορτογάλος.
Πρόκειται για μία σπουδαία και ιδιαίτερα ανθρώπινη κίνηση, που αναδεικνύει την ηθική πλευρά του συλλόγου και την εκτίμηση που έτρεφε στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της Λίβερπουλ από τη στιγμή που μετακινήθηκε εκεί το 2020 από τη Γουλβς.
Η προσφορά του Ζότα στον σύλλογο υπήρξε καθοριστική. Φέτος, ήταν μέρος της ομάδας που κατέκτησε το 20ό πρωτάθλημα Αγγλίας, και γι’ αυτό τον λόγο, η Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να τιμήσει τη φανέλα με το νούμερο 20, αριθμό που φορούσε ο Πορτογάλος στις πέντε σεζόν που φόρεσε τη φανέλα των reds. Παράλληλα, χιλιάδες φίλαθλοι έχουν εκφράσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επιθυμία τους να αποσυρθεί το νούμερο 20 ως ένδειξη τιμής και μνήμης.
- Καρυστιανού: Στόχος η αυτοδυναμία, καμία συνεργασία με συστημικό κόμμα – Πυρά εξαπολύει σε Μητσοτάκη και Τσίπρα
- «Ο Χάρπερ είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού για αντί-Σορτς»
- Οι λάτρεις της Ferrari αποφάσισαν – Κόλαφος η ετυμηγορία για το Luce
- Επεισόδια στην Αλβανία: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες – Διαμαρτύρονται για έργα σε προστατευόμενη παράκτια ζώνη
- Ελπιδοφόρος: Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αδιαθεσία του
- «Είμαι έτοιμος να παίξω σε ένα άλλο πρωτάθλημα»: Ο Λεάο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη Μίλαν (vid)



