
Διάσκεψη Προέδρων Βουλής: Πρώτος σε ψήφους ο Βασίλης Φλωρίδης για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Την θέση μέχρι πρότινος διατηρούσε η συνταξιοδοτηθείσα Γεωργία Αδειλίνη.
Ο Βασίλης Φλωρίδης, αδερφός του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου, αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία που έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην κούρσα διαδοχής για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που μέχρι πρότινος διατηρούσε η συνταξιοδοτηθείσα Γεωργία Αδειλίνη.
Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο Β. Φλωρίδης με 17 και ακολούθησαν οι κ..κ. Τζαβέλας (14), Γκανές (12), Σκάρος (10), Καπαγιάννη (7). Υπενθυμίζεται πάντως πως ο ρόλος της Διάσκεψης των Προέδρων είναι γνωμοδοτικός και την τελική απόφαση για την επιλογή του νέου Εισαγγελέα λαμβάνει το υπουργικό συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται επίσης πως την περασμένη εβδομάδα ακολουθήθηκε η αντίστοιχη διαδικασία για τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου όπου και πρώτη σε ψήφους αναδείχθηκε η κ. Παπαδοπούλου με δεύτερη την κ. Λιάτη.
- Πετρέλαιο σε εποχή… covid – Βουτιά 19% τον Μάιο
- «Μας έστειλε ψεύτικο μισθωτήριο»: Οι καταγγελίες για τον 27χρονο που εξαπατούσε ενοικιαστές
- Η σαρωτική επέλαση των Shein – Temu και ο γρίφος των 3 ευρώ
- Ντόρτμουντ και Σάλκε «σφίγγουν τον κλοιό» στα διαρκείας
- Καύσωνας: «Ανάσα» από αύριο σε Γαλλία και Βρετανία – Ο «θερμικός θόλος» έφερε ρεκόρ θερμοκρασιών και νεκρούς
- Έδεσσα: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών – Απέσπασαν χρυσές λίρες και κοσμήματα






