ΗΠΑ: Σταματούν ορισμένες αποστολές πυραύλων στην Ουκρανία λόγω χαμηλών αποθεμάτων
Το Πεντάγωνο έχει «παγώσει» τις αποστολές πυραύλων αεράμυνας και πυρομαχικών ακριβείας στην Ουκρανία λόγω ανησυχιών ότι τα αποθέματα όπλων των ΗΠΑ έχουν μειωθεί πολύ
Το Πεντάγωνο σταμάτησε ορισμένες αποστολές πυραύλων αεράμυνας και άλλων πυρομαχικών ακριβείας στην Ουκρανία λόγω ανησυχιών ότι τα αμερικανικά αποθέματα είναι πολύ χαμηλά, δήλωσαν την Τρίτη δύο άτομα που γνωρίζουν την απόφαση στο Politico και μετέφερε με την σειρά του το Reuters.
Η επιβράδυνση από το Πεντάγωνο ορισμένων αποστολών όπλων που είχαν υποσχεθεί στο Κίεβο υπό την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Τζο Μπάιντεν σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, δήλωσαν οι πηγές.
Μεταξύ των όπλων που καθυστερούν είναι αναχαιτιστικά αντιαεροπορικής άμυνας που θα βοηθούσαν να καταρρίψουν εισερχόμενα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους και άλλα πυρομαχικά, είπαν οι άνθρωποι.

Οι ρωσικές βόμβες ολίσθησης αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των Ουκρανών.
H Ρωσία προελαύνει σε Ντονέτσκ, Ντνιπροπετρόφσκ και απειλεί το Σούμι
Η Ρωσία, η οποία ελέγχει ήδη περίπου το ένα πέμπτο της Ουκρανίας, συνεχίζει να προελαύνει σταδιακά, κερδίζοντας έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Ντνιπροπετρόφσκ, και αυξάνοντας τις αεροπορικές επιθέσεις σε εθνικό επίπεδο.
Όλη η βοήθεια σε όπλα διακόπηκε για λίγο τον Φεβρουάριο με μια δεύτερη μεγαλύτερη παύση τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση Τραμπ επανέλαβε την αποστολή της τελευταίας βοήθειας που είχε εγκριθεί επί Μπάιντεν.
Περίπου 50.000 στρατιώτες της Ρωσίας φέρονται να είναι στην περιοχή γύρω από το Σούμι. Η κατάληψη της πόλης θα μπορούσε να προστατέψει την Ρωσία από χτυπήματα από το ουκρανικό έδαφος.
Ποιοι τύποι πυρομαχικών δεν θα αποσταλούν στην Ουκρανία
Ρωσικές πηγές (το Russia Today και άλλοι) αναφέρουν πως τα πυρομαχικά που θα παρακρατηθούν αφορούν πυραύλους πυροβολικού GMLRS, πυραύλους Stinger, AIM-7 και Hellfire. Ερωτηματικό αποτελούν οι Patriot που δεν είναι ακόμα σαφές αν υπάρχουν σε διαθεσιμότητα.
Ο Λευκός Οίκος λέει ότι η απόφαση θέτει «πρώτα τα συμφέροντα της Αμερικής» (America First).
Θέλουν αμερικανικά όπλα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Ντέλαγουερ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News μετά τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, έκανε την παρακάτω δήλωση.
«Αυτός (ο Ζελένσκι) δεν ζητά αμερικανική χρηματοδότηση για προμήθειες όπλων, ζητά την ευκαιρία να αποκτήσει περισσότερα αμερικανικά όπλα, υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρώπη θα χρηματοδοτήσει τον επόμενο γύρο προμηθειών. Χρειάζεται πραγματικά πραγματικά μέσα αεράμυνας».
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
- Το άτομο που έδωσε την εντολή για το χτύπημα με τη χειροβομβίδα αναζητά η Αστυνομία – Στις 2.500€ η αμοιβή του Αιγύπτιου
- «Η Ναϊμέγκεν συμφώνησε με τον Τάντιτς» (pic)
- Από το δείπνο των Ανταποκριτών στο Truth Social: Ο Τραμπ μιλάει ξανά για τρίτη υποψηφιότητα στις προεδρικές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)








![Γαλλία – Ισπανία: Πύρινη λαίλαπα, αυξάνονται διαρκώς οι εκτοπισμένοι – Απειλείται το Μπορντό [Χάρτες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-26T150940Z_789349177_RC2RLMAHM5N8_RTRMADP_5_EUROPE-WEATHER-FRANCE-WILDFIRE-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442