Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, η UEFA έχει λάβει την απόφαση να αποκλείσει τη DAC Dunajská Streda από το UEFA Europa Conference League 2025/26 λόγω παραβίασης του κανονισμού που απαγορεύει την ταυτόχρονη συμμετοχή δύο συλλόγων με κοινή ιδιοκτησία ή έλεγχο στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Η DAC και ο ουγγρικός σύλλογος ETO Győr ανήκουν και οι δύο στον ίδιο επιχειρηματία, τον Οσκάρ Βιλάγκι (Oszkár Világi), ο οποίος κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε αμφότερες τις ομάδες. Αυτή η κοινή ιδιοκτησία δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων και παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA περί πολλαπλής ιδιοκτησίας συλλόγων. Παρότι οι δύο ομάδες προσπάθησαν να διαχωρίσουν διοικητικά και λειτουργικά τις δραστηριότητές τους, η UEFA έκρινε ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι επαρκή, οδηγώντας στον αποκλεισμό της DAC.
Εφόσον η απόφαση επιβεβαιωθεί, ο νικητής του πρώτου προκριματικού γύρου μεταξύ Urartu (Αρμενία) και Neman Grodno (Λευκορωσία) θα προκριθεί απευθείας στον τρίτο προκριματικό γύρο, καθώς έχει γίνει ήδη η κλήρωση και δεν μπορέ άλλη σλοβακική ομάδα που να μπορεί να αντικαταστήσει τη DAC. Ταυτόχρονα, η Σλοβακία θα συνεχίσει να εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τους βαθμούς της χώρας να διαιρούνται δια τέσσερα σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA.
Η υπόθεση της DAC δεν είναι η πρώτη που σχετίζεται με τον αποκλεισμό ομάδας λόγω πολλαπλής ιδιοκτησίας. Νωρίτερα, η UEFA είχε αποκλείσει τον ιρλανδικό σύλλογο Drogheda United από το ίδιο τουρνουά, καθώς ο ιδιοκτήτης του κατείχε επίσης τον δανέζικο σύλλογο Silkeborg IF, ο οποίος συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση.
Σε αυτή την περίπτωση, η UEFA αποφάσισε ότι δεν είχαν ληφθεί επαρκή μέτρα για τον διαχωρισμό της διαχείρισης και της επιρροής των δύο ομάδων, οδηγώντας στον αποκλεισμό της Drogheda και στην αντικατάστασή της από την Silkeborg.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
LIVE: Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 21:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
Η Εθνική U21 ηττήθηκε 2-0 από τη Γερμανία, έχασε την πρωτιά (προς παρόν) και την ισοβαθμία στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου, αλλά διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Euro.
Ο Ταϊρίκ Τζόουνς υπέστη θλάση στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και θα λείψει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague. Οι έξι αγώνες που χάνει σε Ελλάδα και Ευρώπη