Μπενφίκα – Τσέλσι 1-4 παρ. (1-1 κ.δ): Πρόκριση στην παράταση σε αγώνα-μαραθώνιο
Η Τσέλσι κατάφερε να επικρατήσει της Μπενφίκα με 4-1 στην παράταση και να προκριθεί στη φάση των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, σε ένα ματς που κράτησε περίπου πέντε ώρες.
Σε ένα… επεισοδιακό παιχνίδι που κράτησε περίπου πέντε ώρες, η Τσέλσι κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπενφίκα στην παράταση με 4-1 (1-1 κανονική διάρκεια) και να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.
Το πρώτο μέρος βρήκε τους Λονδρέζους κυρίαρχους, αλλά τον Ανατόλι Τρουμπίν να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση και να σταματά κάθε υποψία για γκολ από την ομάδα του Έντσο Μαρέσκα, με το 45λεπτο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ (0-0).
Τα highlights στο Μπενφίκα – Τσέλσι
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπλε» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, με τον Ρις Τζέιμς να αιφνιδιάζει τους πάντες με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα άκρα στο 64′ γράφοντας το 1-0. Περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος ο αγώνας διεκόπη καθώς υπήρχε πιθανότητα βροχής και ύστερα από… δύο ώρες ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε.
Αυτό βοήθησε την Μπενφίκα που με πέναλτι του Άνχελ Ντι Μαρία ισοφάρισε σε 1-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί όμως η Τσέλσι ξέσπασε, σημειώνοντας τρία γκολ. Ο Πρεστιάνι αποβλήθηκε για τους Πορτογάλους στο 92′ και στο 108′ ο Ενκουνκού έκανε το 2-1. Στο 114′ ο Νέτο σκόραρε για το 3-1 και το τελικό 4-1 διαμόρφωσε τρία λεπτά μετά ο Ντιούσμπερι-Χολ.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Τρουμπίν, Άρσνες (85′ Γκουβέια), Σίλβα, Οταμέντι, Νταλ, Φλορεντίνο (70′ Πρεστιάνι), Κοκτσού (85′ Βελόσο), Ντι Μαρία, Σιέλντερουπ (46′ Ακτούρκογλου), Μπαρέιρο, Παυλίδης (70′ Μπελότι)
ΤΣΕΛΣΙ: Σάντσεθ, Τζέιμς (80′ Γκούστο), Κόλγουϊλ (118′ Ανσελμίνο), Μπαντιασίλ (70′ Ανταραμπιόγιο), Φερνάντες (80′ Ντιούσμπερι-Χολ), Λάβια (86′ Τσάλομπα), Καϊσέδο, Κουκουρέγια, Πάλμερ, Νέτο, Ντέλαπ (80′ Ενκουνκού)
- Καζακστάν: Στη χώρα του Borat δεν αστειεύονται
- Γροιλανδία: Ο Τσέχος πρωθυπουργός αγόρασε υδρόγειο για να δει πού βρίσκεται – Viral για αρνητικούς λόγους
- ΟΙΕΛΕ για την νεκρή εκπαιδευτικό από την κακοκαιρία: «Τα φροντιστήρια δεν έκλεισαν – Το πληρώσαμε με μια ζωή»
- Τηλεκριτική διαιτησίας; Φοβούνται και την σκιά τους!
- Φάμελλος από Γλυφάδα: Σοβαρότατες οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν επενδύει στην πρόληψη
- «Τη δέρνουν, σας παρακαλώ βοηθήστε» – Ο Μπάρον Τραμπ έσωσε γυναίκα στο Λονδίνο
