Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Νετανιάχου
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον Μπένιαμιν Νετανιάχου την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου είχε σήμερα Σάββατο 14 Ιουνίου το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση. «Αναγνώρισε», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, ωστόσο τόνισε ότι η λύση βρίσκεται στη διπλωματία και ότι το τελευταίο που χρειάζεται η περιοχή είναι νέα μέτωπα ανάφλεξης.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός υπογράμμισε εμφατικά την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας στη Γάζα, απελευθέρωσης των ομήρων και απρόσκοπτης ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας.
ΚΥΣΕΑ για Μέση Ανατολή: Ανησυχία για ανάφλεξη στην περιοχή – Κάλεσμα για αυτοσυγκράτηση
Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε εκτάκτως από τη Σουηδία με αφορμή τις εξελίξεις, διακόπτοντας την επίσκεψή του που αφορούσε την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και για την συνδρομή που παρέχεται από την πρώτη στιγμή στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ και στο Ιράν.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, η κυβέρνηση παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις που ενέχουν κίνδυνο σοβαρής ανάφλεξης στην περιοχή.
Η κυβέρνηση «καλεί τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση που θα προκαλέσει ευρύτερη αποσταθεροποίηση», τόνισε ο κ Μαρινάκης.
Κατά την κυβέρνηση, πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι οι λύσεις πρέπει να αναζητούνται μέσω της διπλωματίας.
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με εταίρους και συμμάχους προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Αυτά είναι τα έξι «μυστικά» για καλή ψυχική υγεία
- Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ: Πίσω από το «παραβάν» της συνταγματικής αναθεώρησης επιχειρεί ο Μητσοτάκης να κρύψει τη δυσαρέσκεια των βουλευτών
- Τετραήμερη εργασία: Ανεδαφική ιδέα ή εφικτή πρόταση;
- Συνταγή: Chimichanga με κοτόπουλο και αβοκάντο
- Υπόθεση Έπσταϊν: Στο στόχαστρο ο υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λάτνικ – «Είναι παθολογικός ψεύτης» λένε οι Δημοκρατικοί
- Αναφορές ότι το Ιράν θα απαντήσει σήμερα στην πρόταση των ΗΠΑ – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο
- Τι έδειξε μια νέα έρευνα για τη μεσογειακή διατροφή;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442