
ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στο Ιράν: Η ισραηλινή επιθετικότητα παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει «την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια»
Την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Εξωτερικών: «Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καταδικάζει την ισραηλινή πυραυλική επίθεση σε βάρος του Ιράν με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ μάλιστα η ιρανική πλευρά βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια.
Καθίσταται εμφανές ότι η ισραηλινή επιθετικότητα, όπως αυτή έχει εκφρασθεί με την συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Γάζα, την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου και της Συρίας, αλλά και με τις επιθέσεις στο Ιράν, παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και απειλεί με ανάφλεξη την ευρύτερη περιοχή».
ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει η ελληνική κυβέρνηση
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και την ΕΕ, οφείλουν να προβούν στις δέουσες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων στο Ισραήλ όσο δε συμμορφώνεται με την διεθνή νομιμότητα, με στόχο την άμεση αποκλιμάκωση και την απαραίτητη διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας.
Παράλληλα, η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει άμεσα τις ισραηλινές εχθροπραξίες και να κινητοποιηθεί επιτέλους συναισθανόμενη τον αντίκτυπο των εξελίξεων για την ασφάλεια στην περιοχή, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ειρήνη, υπό την ιδιότητα του μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
- Βολιβία: Δικαστήριο κλήτευσε τον πρώην πρόεδρο Μοράλες σε δίκη κατηγορούμενος για εμπορία ανήλικης
- Τα Στενά του Ορμούζ είναι «εξίσου πολύτιμα με την ατομική βόμβα», λέει σύμβουλος του Μοτζταμπά Χαμενεΐ
- Ιράν: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε στον Κόλπο – Κινείται προς νότο, γράφει η New York Times
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ τάσσεται από την Ουάσιγκτον υπέρ της διαπραγμάτευσης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα drone αυτοκτονίας made in kiev
- Ο οίκος αξιολόγησης Fitch διατηρεί το “BBB” για την ελληνική οικονομία





