
Ινφαντίνο για Μουντιάλ Συλλόγων: «Για πρώτη φορά στην Ιστορία, οι καλύτεροι σύλλογοι στον κόσμο θα κοντραριστούν μεταξύ τους»
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων λέγοντας πως πρόκειται για τη... «μεγάλη… έκρηξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου».
Λίγες μέρες απέμειναν πριν από τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (15/6), με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να μιλά σε ΜΜΕ και αξιωματούχους ομάδων, στο «Hard Rock Stadium» στο Μαϊάμι, εκεί όπου θα γίνει το πρώτο ματς ανάμεσα σε Ίντερ Μαϊάμι και Αλ Αχλί (15/6-03:00 ώρα Ελλάδας).
Ο Ινφαντίνο τόνισε πως θα γραφτεί Iστορία στα γήπεδα της Αμερικής, ενώ χαρακτήρισε το τουρνουά ως το «big bang» της Ιστορίας του ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ινφαντίνο:
«Γράφουμε ιστορία εδώ στη Βόρεια Αμερική. Γράφουμε ιστορία εδώ στο Μαϊάμι ξεκινώντας στις 14 Ιουνίου (σ.σ: 15 σε ώρα Ελλάδας). Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι 32 καλύτεροι σύλλογοι στον κόσμο θα διαγωνιστούν σε ένα τουρνουά για να προσδιορίσουν τελικά ποιος είναι ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο.
Θα παίξουν για αυτό το απίστευτο τρόπαιο που είναι, όπως μπορείτε να δείτε, πολύ ιδιαίτερο, πολύ νέο, σε αντίθεση με κανένα άλλο τρόπαιο στον κόσμο του αθλητισμού. Αντιπροσωπεύει το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον. Αντιπροσωπεύει μια μεγάλη έκρηξη, γιατί αυτό ακριβώς είναι και σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να έχουμε ένα εμβληματικό τρόπαιο για έναν εμβληματικό αγώνα.
Έχουμε, όπως γνωρίζετε, 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως χρηματικό έπαθλο. Ο νικητής μπορεί να κερδίσει έως και 125 εκατομμύρια δολάρια, οπότε αυτό είναι φυσικά πολύ, πολύ σημαντικό. Αλλά έχει να κάνει με τη δόξα, επίσης, να γράψετε το όνομά σας, το όνομα του νικητή και όλων των συλλόγων που συμμετέχουν , γράφοντας το όνομά σας στην ιστορία.
Μιλήσαμε για αυτό λίγο με τους παίκτες αυτή την εβδομάδα. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν ξέρεις αν θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις ξανά στη διοργάνωση. Είναι σαν να λες σε έναν παίκτη για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Οπότε πρέπει να το σκεφτείς, σωστά; Για να αγωνιστείς, αλλά και να ζήσεις τη στιγμή και να είσαι πλήρως παρών σε αυτήν – για να απολαύσεις αυτή τη φορά.
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του χρόνου θα υπάρχουν 48 ομάδες. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων φέτος θα υπάρχουν 32 ομάδες αλλά με παίκτες από 90 διαφορετικές χώρες. Έτσι, όλοι αυτοί οι παίκτες θα ακολουθηθούν από τις χώρες τους γιατί θέλουν να δουν τους ήρωές τους, τους σούπερ σταρ τους να παίζουν σε μια παγκόσμια σκηνή. Αυτό είναι κάτι ξεχωριστό».
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό

