Απέχει η Νέα Αριστερά από την ψηφοφορία για προανακριτική Καραμανλή – Δεν υπογράφει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριληφθεί στην πρότασή της για προανακριτική και τον πρωθυπουργό η συνεργασία με τη Νέα Αριστερά δεν προχωράει.
Δεν τα βρίσκουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά στην πρόταση για συγκρότηση προανακριτκής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για την τραγωδία των Τεμπών.
Μετά την απόφαση της Κουμουνδούρου να συμπεριληφθεί στην πρότασή της για προανακριτική και τον πρωθυπουργό η συνεργασία με τη ΝεΑρ δεν ευοδώνεται.
Κάλεσμα σε μαζικές κινητοποιήσεις
H Νέα Αριστερά καλεί τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης «να μην συνδράμουν στη μεθόδευση του καθεστώτος Μητσοτάκη». Η αντιπολίτευση «να μην δώσει τη δυνατότητα στη ΝΔ να ξεπλύνει τις ποινικές ευθύνες Μητσοτάκη – Καραμανλή μέσω της κατάθεσης προτάσεων που θα καταψηφιστούν. Να μην βοηθήσει την κυβέρνηση, έστω άθελά της, στο κλείσιμο της υπόθεσης».
Το κόμμα της Αριστεράς δηλώνει ότι «δεν θα συμβάλει στο πλυντήριο που στήνει η ΝΔ. Απέναντι στη νέα προσπάθεια συγκάλυψης απαιτούνται νέες μαζικές κινητοποιήσεις της κοινωνίας, τόσο ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών όσο και για τη συνολική ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και της κοινοβουλευτικης πλειοψηφίας της ΝΔ».
Έντονο παρασκήνιο
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική Μητσοτάκη και Καραμανλή εστάλη αργά το βράδυ χθες στη Νέα Αριστερά και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει και ποινικές ευθύνες του Πρωθυπουργού για το μπάζωμα, τη συνοδευτική δηλαδή δικογραφία στην κύρια δικογραφία που έστειλε στη Βουλή ο εισαγγελέας Εφετών κ. Μπακαΐμης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά πλέον τέσσερις βουλευτές προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή η πρότασή του που αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή (30/05).
Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει αν κατατεθεί η πρόταση και θελήσουν να υπογράψουν βουλευτές του κόμματος Κασσελάκη. Όπως σημειώνουν στελέχη κοντά στον Σωκράτη Φάμελλο, όποιος ανεξάρτητος θελήσει να την υπογράψει θα μπορεί να το κάνει χωρίς καμία άλλη συζήτηση ή συμφωνία για το περιεχόμενό της.
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Κιλελέρ – Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442