Ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό: «Είναι ευαίσθητη ζώνη, παρακολουθούμε το φαινόμενο», λέει ο Λέκκας
Ο ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό κόλπο καταγράφηκε στις 03:06 τα ξημερώματα - Η περιοχή «είναι μία ευαίσθητη ζώνη η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα», σημείωσε ο Ευθύμης Λέκκας.
«Παρακολουθούμε αδιάλειπτα την εξέλιξη του φαινομένου», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό 4,8 Ρίχτερ με επίκεντρο στα ανοιχτά του Γαλαξιδίου, στον Κορινθιακό Κόλπο. Ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, έγινε αισθητός και στην Αττική.
Όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA, «είναι ένας σεισμός που είναι συνηθισμένος για τον χώρο του Κορινθιακού κόλπου. Ο σεισμός αυτός ξέφυγε από την καθιερωμένη σεισμικότητα, ήταν πιο μεγάλος. Ο χώρος αυτός έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς. Μέχρι στιγμής δεν ανησυχούμε για κάτι. Δεν σημειώθηκε καμία ζημιά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε. Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη του φαινομένου, χωρίς βέβαια να υπάρχει ανησυχία».
Ο κ. Λέκκας, σημείωσε (ΕΡΤ) ότι «ο Κορινθιακός είναι μία ευαίσθητη ζώνη η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα. Περιμένουμε να δούμε και τη συνέχεια του φαινομένου». Ο ίδιος εξήγησε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα λόγω «της κατευθυντικότητας των σεισμικών κυμάτων».
Σεισμός: Κοντά στο Γαλαξίδι το επίκεντρο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 03:06 σήμερα Τρίτη, και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 13 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 16,8 χιλιόμετρα.

Εικόνα από bbnet2.gein.noa.gr
Η δόνηση, που αρχικά είχε καταγραφεί στα 4,2 Ρίχτερ, είχε σχετική διάρκεια και έγινε αισθητή με ένα χαρακτηριστικό βουητό, σύμφωνα με μαρτυρίες. Προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους τόσο της ευρύτερης περιοχής όσο και της Αττικής, καθώς έγινε αισθητή ακόμη και στα νότια προάστια.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε πιο έντονα αισθητή στα παράλια απέναντι από το Γαλαξίδι και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου.
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442