Αμαζόνιος: Οπλισμένοι «πειρατές του ποταμού» λήστεψαν Ισπανούς τουρίστες
Ισπανίδα τουρίστρια είπε ότι οι «πειρατές» στον Αμαζόνιο τους ανάγκασαν να ανοίξουν τραπεζικές εφαρμογές στα τηλέφωνά τους και να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους
Ισπανοί τουρίστες κατήγγειλαν ότι οπλισμένοι που αποκαλούσαν τους εαυτούς τους «πειρατές του ποταμού», τους λήστεψαν στον Περουβιανό Αμαζόνιο.
Οι τουρίστες έχουν σοβαρά παράπονα από την εταιρεία στην οποία ανήκε το σκάφος που επέβαιναν
Σε ένα βίντεο στο TikTok, μία από τους τουρίστες, η Ελισάμπετ δε λα Αλμουδένα, δήλωσε ότι έζησε τη «χειρότερη μέρα της ζωής της» στις 14 Μαΐου, όταν τέσσερις ένοπλοι που κρατούσαν πιστόλια και ένα πολυβόλο επιβιβάστηκαν στο σκάφος στο οποίο ταξίδευε με τους γονείς και την εξάχρονη κόρη της.
Η Ισπανίδα τουρίστρια είπε ότι οι ένοπλοι τους ανάγκασαν να ανοίξουν τραπεζικές εφαρμογές στα τηλέφωνά τους και να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους.
«Κάναμε μια οικογενειακή εκδρομή, μια περιήγηση στα αξιοθέατα», περιέγραψε, προσθέτοντας ότι τους πήγαν πιο μέσα στη ζούγκλα αφού τους λήστεψαν και τους άφησαν εκεί για μια ώρα.
«Το πιο δύσκολο ήταν όταν αυτοί οι άνθρωποι επιβιβάστηκαν στο πλοίο. Μέσω εφαρμογών κινητών τηλεφώνων, μας ζήτησαν να πάρουμε τα χρήματα από τους λογαριασμούς μας και να τα μεταφέρουμε σε έναν από τους λογαριασμούς τους, διαφορετικά δεν θα έφευγαν», πρόσθεσε.
Η ντε λα Αλμουδένα δήλωσε ότι στο σκάφος υπήρχαν περίπου 14 Ισπανοί τουρίστες, μεταξύ των οποίων παιδιά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι απελευθερώθηκαν όλοι συγκλονισμένοι, αλλά σώοι μετά την περιπέτεια που πέρασαν.
Δείτε σχετική ανάρτηση στο Χ:
?? Catorce turistas españoles vivieron una experiencia aterradora durante un tour por el río Amazonas, en Loreto. Fueron asaltados y retenidos por sujetos armados que se autodenominan “Piratas del Río”. Los delincuentes se llevaron el motor de la embarcación y obligaron a los… pic.twitter.com/qQhVDniRAf
— RPP Noticias (@RPPNoticias) May 20, 2025
Πώς επέστρεψαν στο Ικίτος – Τα παράπονα για την τουριστική εταιρεία
Η ίδια είπε ότι μια ντόπια οικογένεια τους βρήκε καθηλωμένους και τους βοήθησε να επιστρέψουν στο Ικίτος, όπου έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η Ισπανίδα τουρίστρια ισχυρίστηκε επίσης ότι η τουριστική εταιρεία, Canopy Tours Iquitos, δεν διέθετε πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης ή μονάδα GPS στο σκάφος.
Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η εταιρεία δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν πέραν του ελέγχου της και ότι «αναφέρθηκε αμέσως στις αρχές».
«Από την αρχή, ενεργοποιήσαμε τα πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης, προσφέραμε τη βοήθειά μας στην πληγείσα ομάδα και συνεργαζόμαστε ενεργά με την έρευνα», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι βελτιώνει τα μέτρα ασφαλείας της ως απάντηση στο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης μέσω GPS, και ότι συνεργάζεται στενότερα με την Αστυνομία του ποταμού.
Ο κίνδυνος ένοπλης ληστείας είναι χαμηλός στο Περού, ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει τους πολίτες του να «επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή λόγω της εγκληματικότητας, των εμφύλιων ταραχών και του κινδύνου απαγωγής» σε ορισμένα μέρη της χώρας, αναφέρει ο Guardian.
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για την Ολλανδία – Ποιους παίκτες πήρε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ (pics)
- Ξέσπασε ο Μόντριτς: «Δεν μπορείς να δίνεις τέτοιο πέναλτι»
- Αύξηση σχεδόν 30% στους θανάτους στη Γαλλία κατά τον καύσωνα του Ιουνίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)


















![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)





![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)




![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442