
Τα «τρελά» χρήματα που έδωσε το Άμπου Ντάμπι για να διοργανώσει το Final Four της Euroleague
Τo Final Four της Euroleague θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι, με τους διοργανωτές να δίνουν ένα τεράστιο ποσό.
Η Euroleague κινείται σε ρυθμούς… Final Four, με τη διοργάνωση που θα κρίνει τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης να διεξάγεται για πρώτη φορά εκτός Γηραιάς Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι και τη Μέση Ανατολή.
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται ήδη Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μονακό και Φενέρ, με φόντο την κούπα και από τις 23 έως τις 25 Μαϊου θα δώσουν τις «μάχες» τους στο πιο ακριβό Final Four της ιστορίας.
Το Άμπου Ντάμπι αποφάσισε μέσα στη χρονιά να διεκδικήσει τη διοργάνωση του Final Four και χρειάστηκε να προσφέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ στη Euroleague για να δώσει το τελικό «ΟΚ».
Το «τρελό» ποσό για το Final Four της Euroleague
Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που ένα μεγάλο event της Euroleague διεξάγεται εκτός Ευρώπης και είχε το ανάλογο εκτόπισμα σε όλα τα επίπεδα.
Οι Άραβες που πήραν την απόφαση να διοργανώσουν το Final 4 στο Άμπου Ντάμπι προσέφεραν 50 εκατ. ευρώ για να πάρουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση και να κάνουν τη χώρα επίκεντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος, δείγμα και του πόσο έχει «μεγαλώσει» η Euroleague. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως στη διοργανώτρια αρχή εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν ξανά τη διοργάνωση του Final Four στο Άμπου Ντάμπι, εφόσον όλα λειτουργήσουν στην εντέλεια.
- ΥΠΕΞ: Τρίτος γύρος τεχνικών συνομιλιών για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης
- Ο Τεντόγλου έκανε τον αγώνα της καριέρας του – Τα 4 άλματα πάνω από τα 8.50μ. και η ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ (vids)
- Βερολίνο: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης – Τον πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Ο Χεζόνια υπογράφει για έναν χρόνο στους Καβαλίερς (pic)
- Η αρχαία ελληνική πόλη στην Κριμαία που μπήκε στη λίστα κινδύνου της UNESCO
- ΕΛΑΣ: Τι θα περιλαμβάνει η πρόταση της για μια «ισχυρή αυτοδιοίκηση» – Οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν


