
«100 Χρόνια Μίκης Θεοδωράκης»: Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης τίμησε τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη
Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος κατά την έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκε με συγκίνηση στο καλλιτεχνικό μεγαλείο και την ανθρώπινη ταπεινότητα του Μίκη Θεοδωράκη.
Σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη με συγκίνηση και βαθύ θαυμασμό για τον παγκόσμιο δημιουργό που καθόρισε τη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα, το Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, πλημμύρισε την Τρίτη 20 Μαΐου από νότες, εικόνες και λέξεις αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, υπό την επιμέλεια, οργάνωση και παρουσίαση του πολυτάλαντου Μάκη Δελαπόρτα, αποτέλεσε όχι μόνο ένα μουσικό αφιέρωμα, αλλά και ένα πολιτιστικό γεγονός με ξεχωριστή βαρύτητα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου, καθώς και πλήθος κόσμου που ταξίδεψαν μουσικά στις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος κατά την έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκε με συγκίνηση στο καλλιτεχνικό μεγαλείο και την ανθρώπινη ταπεινότητα του Μίκη Θεοδωράκη, μοιραζόμενος προσωπικές αναμνήσεις από την παρουσία του συνθέτη στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης που φέρει το όνομά του, αποκαλώντας τον χαρακτηριστικά «13ο θεό της Ελλάδας».
Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβε η 15μελής λαϊκή ορχήστρα του Παναγιώτη Βλαχάκη, ενισχύοντας την ένταση και την ποιότητα της εμπειρίας.
- ΠΑΣΟΚ: Ο «διμέτωπος» του Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα και οι δημοσκοπήσεις
- Σπερς – Νικς: Και τώρα οι δύο τους – Αυτό είναι το πρόγραμμα των τελικών του NBA
- Ιερά Οδός: Τρόμος για 20χρονη – Τέσσερις ανήλικοι την χτύπησαν και της άρπαξαν το κινητό
- Πτολεμαΐδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Χωρίς τις αισθήσεις της απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη
- Kellogg’s: Πως η πατέντα για τα πρώτα δημητριακά δημιούργησε αδελφική αντιζηλία και τη μεγαλύτερη εταιρεία
- Χάος στο Παρίσι μετά τον τελικό του Champions League – Σοβαρά επεισόδια με 416 προσαγωγές και ολονύχτιες συγκρούσεις (vids)



