Μπαρτσελόνα: Οι αποχωρήσεις, οι δανεικοί, οι ανανεώσεις και ο μεγάλος στόχος στις μεταγραφές
Ο Χάνσι Φλικ συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης (20/5) με τον Ντέκο και οι δύο άντρες έβαλαν μπροστά το πλάνο για τη νέα σεζόν όπου η Μπαρτσελόνα θέλει να κατακτήσει τα πάντα.
Η σεζόν ουσιαστικά έχει τελειώσει για την Μπαρτσελόνα που την Κυριακή παίζει στην έδρα της Μπιλμπάο για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι Καταλανοί έχουν κατακτήσει εδώ και μέρες τον τίτλο, μετά το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ έγινε και η απονομή κι από Δευτέρα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα είναι σε διακοπές. Πολύ θα ήθελαν να μη συμβεί αυτό και να έχουν μπροστά τους τον τελικό του Champions League, ωστόσο η Ίντερ τους χάλασε τα σχέδια.
Όχι ότι τα πήγαν άσχημα αφού στη σεζόν που ολοκληρώνεται κατάφεραν να κάνουν νταμπλ ενώ νωρίτερα είχαν κατακτήσει με εμφατικό τρόπο και το Σούπερ Καπ. Επειδή όμως τη νέα σεζόν ο Χάνσι Φλικ και οι παίκτες του θέλουν να είναι νικητές σε όλες τις διοργανώσεις, υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει. Έτσι, σύμφωνα με την «Sport», ο Γερμανός προπονητής είχε το πρωί της Τρίτης (20/5) τρίωρη συνάντηση με τον αθλητικό διευθυντή του κλαμπ, Ντέκο, όπου οι δύο άντρες έβαλαν μπρος τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.
Ένα από τα θέματα που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτό των παικτών που είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής και δεν υπολογίζονται, όπως για παράδειγμα ο Φατί. Άλλοι θα αποχωρήσουν ενώ κάποιοι θα παραχωρηθούν δανεικοί. Στόχος είναι να αδειάσει χώρος ώστε να δοθούν ευκαιρίες σε παιδιά που έρχονται από πίσω και έχουν προοπτική να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Ένα άλλο κεφάλαιο είναι οι τρεις δανεικοί της ομάδας από τους οποίους κανείς δεν αναμένεται να μείνει στην Μπαρτσελόνα.
Ο λόγος για τους Λενγκλέ, Βαλέ και Ρομέου. Και οι τρεις έχουν για ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο και θα αναζητηθεί τρόπος να αποχωρήσουν οριστικά από φέτος. Όσον αφορά στις μεταγραφές, μία είναι αυτή που «καίει» αυτή την στιγμή και δεν αποκλείεται να είναι και η μοναδική που θα γίνει. Ένας παίκτης που θα μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα αριστερά της επίθεσης όσο και στην κορυφή. Στον Ντέκο αρέσει πολύ ο Λουίς Ντίας, αλλά η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη.
Ο Κολομβιανός φορ έχει δηλώσει πως θα ήθελε να παίξει στην Μπαρτσελόνα, αλλά έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια με τη Λίβερπουλ η οποία μάλιστα του έχει καταθέσει πρόταση επέκτασης. Κάτι που σημαίνει πως για να τον αποκτήσουν οι «μπλαουγκράνα» θα πρέπει να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των «κόκκινων». Σύμφωνα με το «Relevo» πάντως η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να δώσει μέχρι και 80 εκατ. ευρώ για τον 28χρονο επιθετικό ενώ πλέον η περίπτωση του Νίκο Γουίλιαμς της Μπιλμπάο έχει υποχωρήσει.
Τέλος, ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο είναι αυτό των ανανεώσεων. Γιαμάλ, Ραφίνια και Ντε Γιονγκ είναι προτεραιότητες, με τον Ζοάν Λαπόρτα να αποκαλύπτει σε δηλώσεις του πως για τον πρώτο απομένουν ουσιαστικά τα τυπικά. Στις 13 Ιουλίου ο Γιαμάλ κλείνει τα 18 του χρόνια και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο ως το 2030 με ρήτρα στο 1 δις. ευρώ. Μάλιστα ο «μάγος» της Μπάρτσα θα αφήσει το «19» και από τη νέα σεζόν θα πάρει τη φανέλα με το «10» το οποίο είχε φέτος ο φίλος του, Φατί.
Από εκεί και πέρα, ανοιχτό είναι το θέμα παραμονής του Σέζνι ενώ νέο συμβόλαιο είναι πιθανό να δοθεί τόσο στον Έρικ Γκαρθία όσο και στον Ινίγκο Μαρτίνεθ. Ο τελευταίος υπέγραψε πρόσφατα ως το 2026, ωστόσο η διοίκηση είναι πολύ ευχαριστημένη από την παρουσία του και σκέφτεται να τον «δέσει» για περισσότερα χρόνια. Μέσα στην εβδομάδα πάντως θα υπάρξει και άλλη συνάντηση ανάμεσα σε Φλικ και Ντέκο ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Η Μπαρτσελόνα ισοπέδωσε (6-0) τη Ρεάλ Μαδρίτης και στον επαναληπτικό προημιτελικό του Champions League γυναικών και με συνολικό σκορ 12-2 προκρίθηκε στην τετράδα όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν Μονάχου.
Η ιταλική ιστοσελίδα «Corriere dello Sport» διενεργεί ψηφοφορία για τον ποιον θεωρούν οι Ιταλοί φίλαθλοι καταλληλότερο προπονητή στην Εθνική Ιταλίας μετά τον Γκατούζο. Προηγείται ο Μουρίνιο.