
Ενώνουν δυνάμεις Δήμος Θεσσαλονίκης και ΣΒΕ για την αναβάθμιση αστικών υποδομών
Σκοπός του Μνημονίου Δήμου Θεσσαλονίκης και ΣΒΕ είναι η δημιουργία ενός σταθερού δικτύου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την υλοποίηση κοινών δράσεων.
Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) προχώρησαν ο Δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης και η Πρόεδρος του ΣΒΕ Λουκία Σαράντη.
Σκοπός του Μνημονίου είναι η δημιουργία ενός σταθερού δικτύου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την υλοποίηση κοινών δράσεων που προσβλέπουν στην αναβάθμιση των αστικών υποδομών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΒΕ και τα μέλη του αναλαμβάνουν ως πρώτη δράση τη συντήρηση του εμβληματικού γλυπτού των «Ομπρελών» του Ζογγολόπουλου καθώς και την ενίσχυση του φωτισμού του για τη βέλτιστη δυνατή ανάδειξή του, ενώ για το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται η δημιουργία «πάρκου τσέπης» στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα.
Σε τι αφορά η συνεργασία
Η συνεργασία Δήμου και ΣΒΕ αφορά:
- Αναπτυξιακές στρατηγικές παρεμβάσεις: Σχεδιασμός και υλοποίηση έργων υποδομής στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με έμφαση στη Β’ και στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα.
- Δημιουργία «πράσινων» χώρων Αστικής Ανανέωσης: Δημιουργία «πάρκων τσέπης», δενδροφυτεύσεις και αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων για την ενίσχυση του πρασίνου
- Βελτίωση της προσβασιμότητας: Επιδιόρθωση πεζοδρομίων και κατασκευή διαβάσεων για άτομα με αναπηρίες
- Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη: Ανάπτυξη δράσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των πολιτών σε κοινές δράσεις.
- Άρσεναλ και Μπριζ συμφώνησαν και ο Τζόλης γίνεται οριστικά «κανονιέρης»! (pic)
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν

