Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 2-3: «Διπλό» με ανατροπή και… έφυγε για Champions League!
Η Βιγιαρεάλ γιόρτασε με νίκη-ανατροπή (3-2) επί της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα την έξοδό της στο Champions League - Η Λεγκανές που επικράτησε με 1-0 της Λας Πάλμας έμεινε ζωντανή για την παραμονή.
Μία αγωνιστική πριν το φινάλε της La Liga ξεκαθάρισαν οριστικά οι πέντε ομάδες που θα συμμετέχουν στο Champions League της επόμενης σεζόν. Βιγιαρεάλ και Μπέτις μάχονταν για το τελευταίο εισιτήριο, με την πρώτη να είναι αυτή που το εξασφάλισε. Το «κίτρινο υποβρύχιο» επικράτησε 3-2 με ανατροπή της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα στο Μονζουίκ την ώρα που η Ατλέτικο σκορπούσε με 4-1 την Μπέτις και την έστελνε στο Europa League.
Ο Πέρεθ στο 4′ άνοιξε το σκορ για τη Βιαγιαρεάλ, αλλά η Μπαρτσελόνα υπέροχα σουτ των Γιαμάλ (38′) και Φερμίν (45+5′) έκανε το 2-1 πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος όμως οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι, εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των Καταλανών και γύρισαν το παιχνίδι. Στο 51′ ο Κομεσάνα με άψογο τελείωμα έκανε το 2-2 και ο Μπουσάναν στο 80′ από κοντά «εκτέλεσε» τον Τερ Στέγκεν για το 2-3.
Ακόμη και να έχανε βέβαια η Βιγιαρεάλ δεν θα έχανε την πέμπτη θέση καθώς η Ατλέτικο διέλυσε με 4-1 την Μπέτις και την άφησε οριστικά έκτη. Άλβαρες (10′) και Λε Νορμάν (45+3′) έδωσαν προβάδισμα με δύο γκολ στους «ροχιμπλάνκος» από το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 67′ ο Φορνάλς μείωσε σε 2-1. Ο Άλβαρες στο 75′ και ο Κορέα στο 90+6′ διαμόρφωσαν το τελικό 4-1.
Η Ρεάλ τα βρήκε σκούρα στην έδρα της Σεβίλλης και κατάφερε να τη «λυγίσει» με δυσκολία αν και έπαιζε για πολλή ώρα δύο παίκτες παραπάνω. Αυτό γιατί στο 12′ αποβλήθηκε ο Μπαντέ και στο 46′ ο Ρομέρο που μόλις είχε μπει στο ματς. Στο 75′ ο Εμπαπέ με σουτ έκανε το 0-1 και στο 87′ ο Μπέλινγκχαμ από κοντά το 0-2.
Μεγάλη μάχη γίνεται για την έξοδο στην Ευρώπη όπου Θέλτα, Βαγιεκάνο και Οσασούνα παλεύουν για δύο θέσεις. Η Ράγιο έκανε μεγάλο διπλό με 2-1 στην έδρα της Θέλτα και προκάλεσε χαμό ενώ η Οσασούνα του Βιθέντε Μορένο, που ενδιαφέρει την ΑΕΚ για τον πάγκο της, νίκησε με 2-0 την Εσπανιόλ και έμεινε ζωντανή. Μεγάλη μάχη γίνεται και στην ουρά όπου η Λεγκανές εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Εσπανιόλ και με το 1-0 στην έδρα της Λας Πάλμας διατήρησε τις ελπίδες της για παραμονή.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.