Άστατος ο καιρός το Σάββατο – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες
Για μία ακόμη ημέρα ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια της χώρας. Αναλυτικά ο καιρός σήμερα ανά περιοχή
Βροχερός θα είναι ο καιρός το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ για μία ακόμη ημέρα ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την περιοχή της Λήμνου αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και κυρίως στα βόρεια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Επίσης, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και μικρή άνοδο στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός σήμερα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Πιθανοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και στην Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στην περιοχή της Λήμνου και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στο υπόλοιπο της ημέρας λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
- Η ιδιαίτερη ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις: Έγινε αστροναύτης και απάντησε για τα ταξίδια του (pic)
- Καθοριστικό βήμα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
- Μέριλιν Μονρόε – 24 ώρες πριν τον θάνατό της είχε υπογράψει για την παραλαβή επίπλων
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442