Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Δείτε σε ποιες περιοχές αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες
Νέο έκτακτο δελτίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) καθώς αναμένεται σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο, Κέρκυρα, Διαπόντια Νησιά, Παξούς και Λευκάδα. Παράλληλα, μέχρι και το βράδυ αναμένονται στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, σε δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Από το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαΐου και έως και το πρωί του Σαββάτου 17 Μαΐου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, στην περιοχή της Λήμνου.
Και αφρικανική σκόνη στα νότια της χώρας
Ακόμη, από σήμερα το βράδυ πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ αναμένονται σήμερα Παρασκευή στο Αιγαίο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη.
Επίσης, οι μετεωρολογικές συνθήκες σήμερα ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα κυρίως σε Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και νότια Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και μικρή άνοδο στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
Το χαμηλό βαρομετρικό με την ονομασία «INES» -όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας- που ήρθε από τη βόρεια Αφρική, επηρεάζει διάφορες περιοχές και αναμένεται να συνεχίσει να επιδεινώνει τον καιρό μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Μαΐου, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα καθώς και με πολύ ενισχυμένους ανέμους στην ανατολική και τη νότια χώρα.
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
- Συνδυάζεις – Κερδίζεις – ΣυνεχίΖΕΙΣ: Η νέα εποχή στην ασφάλιση είναι εδώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442