Κέντρο διαχείρισης κρίσεων πολιτικής προστασίας ίδρυσε περιφερειακός δήμος
Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του δήμου Ορεστιάδας ελπίζεται να αποτελέσει το σημείο αναφοράς σε θέματα πολιτικής προστασίας.
Ο Δήμος Ορεστιάδας προχώρησε στη δημιουργία του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕ.ΔΙ.Κ.Π.Π.), ενός σύγχρονου επιχειρησιακού κόμβου σχεδιασμένου να ενισχύσει την ετοιμότητα και την άμεση ανταπόκριση του Δήμου σε περιπτώσεις κρίσεων και φυσικών καταστροφών.
Το ΚΕ.ΔΙ.Κ.Π.Π. αποτελεί τον φυσικό χώρο σύγκλισης του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.), προσφέροντας στις εμπλεκόμενες αρχές και φορείς ένα ενιαίο επιχειρησιακό πεδίο για την ανταλλαγή κρίσιμων πληροφοριών, τον συντονισμό δράσεων και τη λήψη άμεσων και στοχευμένων αποφάσεων με βάση δια ζώσης ανάλυση των δεδομένων.
Ποιες είναι όμως οι αρμοδιότητες του νεοσύστατου τμήματος;
• Συνεδριάσεις και επιχειρησιακές συσκέψεις του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. τόσο σε περιόδους πρόληψης όσο και εν ώρα κρίσης.
• Ανάλυση και διαχείριση κρίσιμων συμβάντων μέσω ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των αρμόδιων φορέων.
• Υποδοχή εκπροσώπων της Κεντρικής Διοίκησης και διακρατικών αποστολών για συντονισμένη συνεργασία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, για την λειτουργία του το ΚΕ.ΔΙ.Κ.Π.Π. επρόκειτο να εξοπλιστεί με τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής.
Κεντρικός ρόλος στη Διοικητική Μέριμνα και την υποστήριξη των πολιτών
Το ΚΕ.ΔΙ.Κ.Π.Π. θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τη Διοικητική Μέριμνα, διαχειριζόμενο αιτήματα υποστήριξης από τα μέλη του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π., αλλά και αιτήματα των πολιτών σε περιόδους κρίσεων, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση προσφορών και δωρεών.
Με τη δημιουργία του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων, ο Δήμος Ορεστιάδας θέτει τα θεμέλια για έναν ολοκληρωμένο και σύγχρονο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, με προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και την αναβάθμιση της συνολικής επιχειρησιακής του ετοιμότητας.
*φωτογραφία αρχείου
- Ηλεία: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τέσσερις πεζοπόρους που εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι Σιπρένι
- Σύλληψη 19χρονου για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442