Σε συμβολική κατάληψη για την εργατική Πρωτομαγιά προχώρησαν μέλη του Ρουβίκωνα σήμερα, Τετάρτη (30/4) στο κτίριο που στεγάζεται η ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.
Μέλη της αναρχικής οργάνωσης ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου και κρέμασαν δύο μεγάλα πανό.
«Για να τιμήσουμε την 1η Μάη»
Σε ανακοίνωση του Ρουβίκωνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι η η κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΣΕ, έγινε «για να τιμήσουμε την 1η Μάη και να αναδείξουμε την κατάρρευση της θέσης και της διαπραγματευτικής δύναμης της τάξης μας, είναι μια δυσάρεστη υπόμνηση μιας διαφοράς του σήμερα με το Σικάγο στα τέλη του 19ου αιώνα».
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και συγκεκριμένα μια ομάδα ΔΡΑΣΗ που έμειναν για λίγη ώρα στην είσοδο του κτιρίου και στη συνέχεια αποχώρησαν.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).