Η Ιταλία βρίσκεται σε πενθήμερο εθνικό πένθος, έπειτα από τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου τη Δευτέρα του Πάσχα (21/4).
Ο Επίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, θα κηδευτεί το Σάββατο 26 Απριλίου και εκείνη την ημέρα κάθε κοινωνική δραστηριότητα θα αναβληθεί.
Ο αθλητισμός δεν εξαιρείται και σήμερα (22/4), αποφασίστηκε ότι οι αναμετρήσεις του Σαββάτου στην Ιταλία, σε οποιοδήποτε άθλημα θα αναβληθούν. Με αυτόν τον τρόπο, το ντέρμπι, ανάμεσα σε Ίντερ και Ρόμα θα διεξαχθεί σε άλλη μέρα.
Συγκεκριμένα, η «μάχη» του Μιλάνου θα διεξαχθεί την Κυριακή (26/4), ενώ το Λάτσιο – Πάρμα θα μεταφερθεί τη Δευτέρα (27/4), όπως αναφέρουν τα μέσα της γειτονικής χώρας.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φιλοξενήθηκε σε podcast του Γκόραν Ντράγκιτς και μεταξύ άλλων, μίλησε για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.