Σε θέσεις διασποράς πυροσβεστικά Δήμου-Αναπτύχθηκαν σε όλη την περίμετρο
Τα οχήματα θα αναπτυχθούν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, προκειμένου να επέμβουν άμεσα αν χρειαστεί.
Σε διασπορά τέθηκαν σήμερα, Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2025, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας. Τα οχήματα θα αναπτυχθούν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς πριν λάβει διαστάσεις. Τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία παρέλαβαν Πρόεδροι Κοινοτήτων, αναχώρησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί, από τα συνεργεία του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή τους, επεσήμανε την ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με την πολιτική προστασία να βρίσκονται σε επιφυλακή και άμεση επαφή προκειμένου οργανωμένα να αντιμετωπίζεται κάθε περιστατικό, μικρό ή μεγαλύτερο.
Ο κ. Βασιλόπουλος, υπογράμμισε την άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εστίασε στο ρόλο των εθελοντικών ομάδων και των εθελοντών και τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας όπως κάθε χρόνο, πέραν των πυροσβεστικών οχημάτων που διαθέτει, θα προχωρήσει και σε πρόσληψη εργατών πυροπροστασίας για τη θερινή περίοδο.
Ακολούθως δηλώσεις έγιναν από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Πύραρχο Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο και τον Διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας Αντιπύραρχο Παναγιώτη Παπανικολάου, τον εκπρόσωπο της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΑΚ) 4Χ4 Μεσσηνίας Κώστα Βλαχονικολό, τον εκπρόσωπο του Παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θανάση Θωμόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Παντελή Δρούγα.
- Αργεντινή: Το εντυπωσιακό βίντεο που ετοίμασε πριν τον μεγάλο τελικό (vid)
- «Απλώς γ@@@θείτε» – Ο Ρόμπερτ Σμιθ των The Cure για το halftime show του Μουντιάλ 2026 και τον Ινφαντίνο
- Καιρός: Για «θερμό επεισόδιο με χαρακτηριστικά καύσωνα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Πού και πότε θα δούμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι Ευβοίας – Ήχησε το 112, στη μάχη πέντε εναέρια
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γουάλας και Φρανσίσκο και η περίπτωση Καμπάτσο
- Ισπανία: Αποκαρδιωτική καταστροφή – Φωτιά βόρεια της Μαδρίτης έχει κάψει 120.000 στρέμματα

