
Σολέ – ΠΑΟΚ 88-90 παρ. (80-81 κ.δ): Στον τελικό του FIBA Europe Cup οι Ασπρόμαυροι!
Με μια μεγαλειώδη εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Σολέ στην παράταση με 90-88 και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του FIBA Europe Cup.
Μια ιστορική σεζόν για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του FIBA Europe Cup, επικρατώντας της Σολέ με 90-88 στην παράταση, έχοντας επικρατήσει με 81-80 στην κανονική διάρκεια. Στον τελικό οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν την Μπιλμπάο σε διπλές αναμετρήσεις.
Ο Δικέφαλος του βορρά μπορεί να είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στην Ελλάδα με έναν πόντο και να βρέθηκε πίσω με διψήφιες διαφορές στη ρεβάνς, κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, να στείλει το παιχνίδι στην παράταση κι εκεί να πάρει την τεράστια πρόκριση.
Κορυφαίος για το σύνολο του Μάσιμο Καντσελιέρι ήταν ο Φρανκ Μπάρτλεϊ με 29 πόντους συν το καλάθι που έστειλε το ματς στην παράταση, ενώ είχε σημαντικές βοήθειες από τους Σαβάρ Ρέινολντς και Σέντρικ Χέντερσον με 10 πόντους έκαστος. Από την άλλη, ο Ζεράρ Αγιαγί και Κλίβελαντ Μέλβιν είχαν από 17 πόντους.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ που μπόρεσε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά στις αρχές της δεύτερης περιόδου, όμως η Σολέ έβγαλε αντίδραση και πλησίασε στο -3 (43-40 υπέρ του ΠΑΟΚ).
Στην τρίτη περίοδο οι Γάλλοι είχαν ένα ξέσπασμα και βρέθηκαν και εκείνοι μπροστά με διψήφιο αριθμό πόντων, όμως οι Θεσσαλονικείς απάντησαν και με τρίποντο του Μπάρτλεϊ σε νεκρό χρόνο πήγαν στην παράταση. Εκεί ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη μεγαλειώδη πρόκριση και νίκη με το τελικό 90-88.
Τα δεκάλεπτα: 16-27, 40-43, 65-56, 80-81, 88-90.
ΣΟΛΕ (Λεφρανσουά): Γουίλερ 1, Μέλβιν 17 (4/8 τρίποντα), Σμιθ 6, Ντε Σόουζα 8, ΜακΝις 12 (7 ριμπάουντ), Αγιαγί 17 (1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ντιαγουάρα 2, Μπρατς, Λεβιλέιν, Εντόου 10 (5 ριμπάουντ), Κάμπελ 15 (3/9 τρίποντα, 5 ασίστ), Σανκέ
ΠΑΟΚ (Καντσελιέρι): Γκράντισον 8 (2/4 τριποντα), Χέντερσον 10 (1/5 τρίποντα), Άπσον 9 (4 ριμπάουντ), Φόρεστερ 7 (8 ριμπάουντ), Ιατρίδης, Περσίδης, Κατσίβελης 9 (5 ριμπάουντ), Σκουλαριώτης, Παπαδάκης 2, Μπάρτλεϊ 29 (8/13 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Ρέινολντς 10 (5 ασίστ), Κρούζερ 6 (2/5 τρίποντα)
- Οι Σπερς εκθρόνισαν τους Θάντερ με MVP Γουεμπανιάμα και έφυγαν για τελικούς με τους Νικς (vid)
- Ο «Ίων» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στην Επίδαυρο
- Πώς η κλιματική κρίση αλλάζει τον αγροτικό χάρτη
- Οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν στο σπίτι του Πίτερς για να του ζητήσουν να μείνει
- Πότε έρχεται το νέο Ανακαινίζω – Οι δικαιούχοι και οι επιδοτήσεις
- Ύπνος: Τρία «μυστικά» που τον κάνουν καλύτερο

