«Οδύσσεια»: Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας
Το καστ της ταινίας ολοκλήρωσε εχθές τα γυρίσματα στην Ελλάδα. Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού, το οποίο πρέπει να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι του 2026 για την κυκλοφορία της.
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας «Οδύσσεια» με την σκηνοθετική υπογραφή του Κρίστοφερ Νόλαν.
Η ταινία βασίζεται στο ομηρικό έπος, με τον χαρακτήρα του Οδυσσέα να έχει αναλάβει να ενσαρκώσει ο Ματ Ντέιμον. Το καστ συμπληρώνεται με τους: Αν Χάθαγουεϊ στον ρόλο της Πηνελόπης, τον Τομ Χόλαντ ως Τηλέμαχο, τη Σαρλίζ Θερόν ως Καλυψώ, τη Λουπίτα Νιόνγκο ως Κίρκη, τη Ζεντάγια στον ρόλο της Αθηνάς, και τον Ρόμπερτ Πάτινσον ως Ποσειδώνα.
Εχθές κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στην Πύλο.
«Οδύσσεια»: Πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία;
Η «Οδύσσεια» περιγράφεται από την Universal ως «μυθικό έπος δράσης που γυρίστηκε σε όλο τον κόσμο με την ολοκαίνουργια τεχνολογία ταινιών Imax. Η ταινία φέρνει το θεμελιώδες έπος του Ομήρου για πρώτη φορά στις οθόνες των ταινιών Imax».
Η «Οδύσσεια» του Ομήρου αφηγείται το βασανιστικό, 10ετές ταξίδι του βασιλιά Οδυσσέα για την επιστροφή του στην Ιθάκη μετά τον Τρωικό Πόλεμο. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο διακοπές και επιρροές από τους θεούς (για να μην αναφέρουμε και μερικούς Κύκλωπες). Στην ιστορία εμπλέκονται επίσης η σύζυγος και ο μεγάλος γιος του Οδυσσέα, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν επιθετικούς μνηστήρες που έχουν σχέδια για τον θρόνο.
Ο Κρίστοφερ Νόλαν έγραψε το σενάριο ενώ υπογράφει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή. Η «Οδύσσειά» του έχει τραβήξει ήδη το ενδιαφέρον των θαυμαστών του, με τον ίδιο να έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες παγκοσμίως. Πριν από λίγες ημέρες, το καστ βρισκόταν στο Μαρόκο, όπου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος γυρισμάτων.
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Ιουλίου του 2026.
- Τα πλεονεκτήματα μίας ασύρματης σκούπας νέας γενιάς που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή φροντίδα του χώρου μας
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: «Φοβάμαι για τη ζωή μου» – Ο εμμονικός stalker, τα ασφαλιστικά μέτρα και ο τρόμος
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Οι νέοι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (4/6): Δράση με Σουηδία – Ελλάδα και φιλικά ματς ενόψει Μουντιάλ
- Γιώργος Μαζωνάκης: Απαντά για τα σημάδια στο πρόσωπο του
- Κάποιος να θυμίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ιστορία του Νίξον




