Υεμένη: Δραματική αύξηση των υποσιτισμένων παιδιών – Οι ανάγκες ξεπερνούν τις δυνατότητες θεραπείας
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τονίζουν πως δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για τα υποσιτισμένα παιδιά στην Υεμένη, παρότι αύξησαν τη δυναμικότητά τους ως προς την προσφορά θεραπείας.
Τα επίπεδα του υποσιτισμού, ειδικά παιδιών, αυξάνονται δραματικά στην Υεμένη, με τις ανάγκες να ξεπερνούν τις δυνατότητες να προσφερθεί θεραπεία, προειδοποίησε χθες Τετάρτη η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), καλώντας με ανακοίνωσή της να εξασφαλιστεί περισσότερη οικονομική στήριξη, εν μέσω μειώσεων και περικοπών της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα (στη φωτογραφία των MSF/Majdi Al Adani, επάνω, αγόρι έξι μηνών λαμβάνει θεραπεία για υποσιτισμό σε νοσοκομείο της Υεμένης).
Η προσέλευση σε κέντρα θεραπείας του υποσιτισμού παραμένει τρομακτικά υψηλή, σημείωσε η ΜΚΟ στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.
«Διακινδυνεύουμε να δούμε ακόμη μεγαλύτερη ραγδαία αύξηση του υποσιτισμού τους επόμενους μήνες»
«Αν δεν δράσουμε τώρα, ενισχύοντας προγράμματα διατροφής, εγγυώμενοι προσιτή μεταφορά σε υγειονομικές εγκαταστάσεις, διακινδυνεύουμε να δούμε ακόμη μεγαλύτερη ραγδαία αύξηση του υποσιτισμού τους επόμενους μήνες», τόνισε ο Χιμεντάν Μοχάμεντ, επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων της MSF στη Μέση Ανατολή.
Η ΜΚΟ τόνισε πως δεν είναι σε θέση να καλύψει όλες τις ανάγκες, παρότι αύξησε τη δυναμικότητά της ως προς την προσφορά θεραπείας, καλώντας ν’ αυξηθεί η χρηματοδότηση μετά τις «ξαφνικές και δραστικές περικοπές» των πόρων που προορίζονται για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη.
«Στο χείλος της αβύσσου»
Η Υεμένη παραμένει βυθισμένη σε πολυδιάστατη κρίση έπειτα από μια δεκαετία και πλέον πολέμου ανάμεσα στο προσκείμενο στο Ιράν κίνημα των Χούθι, που ελέγχει τα περισσότερα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σανάα, και την υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η απόφαση της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να χαρακτηρίσει το κίνημα των Χούθι «τρομοκρατική» οργάνωση επιβάλλοντας σκληρές κυρώσεις πυροδότησε προειδοποιήσεις για «καταστροφικές» συνέπειες για τον ήδη εξαντλημένο πληθυσμό της χώρας, «στο χείλος της αβύσσου» από τα Ηνωμένα Εθνη και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442